Åbne hylder i køkkenet

Vi er ret vilde med åbne hylder i køkkenet. Lukkede overskabe virker måske umiddelbart en anelse mere praktiske, men de åbne hylder giver køkkenet et mere luftigt udtryk. Og så er det ærlig talt ret hyggeligt at kunne sidde og nyde synet af sit eget, smukke service, krydderier og køkkengrej. Det får køkkenet til at føles mere hjemligt, og det er en god løsning, hvis du vil undgå det lidt sterile og kedelige udtryk, som et køkken ofte får, hvis alle køkkenredskaber er lukket inde i skuffer og skabe.

Åbner hylder i køkkenet kræver en selvsagt vis orden, og det er klart en fordel, hvis du har noget flot service, du kan bruge som dekoration på hylderne. De åbne hylder bliver jo en form for udstilling af dine køkkenting, og har du først opsat hylderne i køkkenet, er det nemt at blive fristet til at købe nyt, lækkert køkkengrej, fordi det virkelig kan komme til sin ret på de åbne hylder.

Gode råd til placering af hylderne
Åbne hylder tager sig rigtig godt ud, hvis de er placeret som lange, vandrette flader uden afbrydelser. Hvis det kan undgås, så lad være med at sætte hylderne op ved siden af emhætten – det kan hurtigt virke klodset og forstyrrende. Hylderne skal helst, så vidt det er muligt, placeres et sted i køkkenet, hvor de kan hænge frit for sig selv for at frembringe det lette, næsten svævende udtryk. Selvfølgelig kan der være nogle praktiske hensyn i forhold til plads og placering, der gør dette lidt svært. Et godt sted at hænge hylderne op er som regel over vasken. På den måde har du let adgang til for eksempel service, glas eller skåle, lige når du skal bruge dem, og for det meste er vasken placeret et stykke væk fra komfuret og emhætten, så hylderne får bedre plads.

indretning_køkken_åbne hylder_altomindretning_12
Her flugter den lange, hvide hylde fint med den hvide bordplade, skabe og skuffer. De indbyggede spots giver et godt arbejdslys til madlavning og opvask, og selve hylden er simpelt dekoreret med hvidt service og en diskret vase med blomster.

indretning_køkken_åbne hylder_altomindretning_10
I dette køkken er de åbne hylder bygget ind i væggen. Det giver et elegant og ret organisk udtryk, især fordi både væggen og hylderne er dekoreret med de samme hvide vægfliser. Fordi hylderne er bygget ind i væggen, virker de ikke forstyrrende, selvom de er placeret lige ved siden af en stor emhætte.

indretning_køkken_åbne hylder_altomindretning_1
Hylden her matcher farven på køkkenskabene nedenunder, og samtidig giver hyldens mørke træ en fin kontrast til væggen og den lyse bordplade.

indretning_køkken_åbne hylder_altomindretning_2
En hyggelig indretning, der passer perfekt til et køkken i sommerhuset. De kønne vægfliser giver et friskt, lidt romantisk udtryk, afsluttet med en simpel hvid hylde til glas og tallerkner.

indretning_køkken_åbne hylder_altomindretning_4 indretning_køkken_åbne hylder_altomindretning_5
Helt klassiske åbne hylder i hvidt, der nærmest går i ét med væggen. I stedet er det køkkengrejet og det fine service, som bryder fladerne og giver hylderne liv.

indretning_køkken_åbne hylder_altomindretning_7
Simple hvide hylder kan virkelig give et køkken karakter, som det ses her, hvor de står i stærk kontrast til den mørke bagvæg. Bemærk, hvordan det grå og lys rosa service skaber en elegant overgang mellem den mørke baggrund og hyldens skarpe, hvide farve.

indretning_køkken_åbne hylder_altomindretning_9
Du kan også dyrke den rustikke bondegårdsstil med massive træhylder og simpelt, hvidt porcelæn, som det ses her.

indretning_køkken_åbne hylder_altomindretning_8
Hylder i lyst træ er perfekte, hvis du vil give varme til de lidt sterile, hvide fliser og give køkkenet et blødere udtryk.

Kilde kredit: 1. Remodelista / 2. Dosfamily / 3. Siren Lauvdal / 4. KitchenWalls / 5. Macarenagea / 6. Stylefiles / 7. Reproducâu

3 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *