Tidløse spiseborde med jernstel

Vi er ret vilde med disse rå spiseborde i træ med et u-formet understel. Det gode ved dem er, at de er virkelig nemme at lave selv. Alt hvad du skal bruge er nogle fine planker eller gulvbrædder, som du så sætter på et understel i sortlakeret jern eller træ. Kombinationen af massiv bordplade og det robuste og helt simple understel giver et flot bord, der med sin solide tyngde skaber et rart fikspunkt i rummet, som skaber en tidløs elegance, der kan kombineres med næsten alt. Du kan for eksempel mikse det med med både moderne og klassiske stole – det giver et på én gang roligt og ret lækkert udtryk. Find inspiration i billederne herunder til at sammensætte dit helt eget, flotte bord.


Rustik bondeidyl. Her er det sorte understel kun til stede som en diskret hjælper, der løfter de massive træplanker, der udgør bordpladen. Bræddernes kraftige snit og rå look giver bordet præg af noget gammeldags og upoleret, og det har en helt særlig, landlig romantik, der giver indretningen personlighed.
Foto credit: Belén Imac

entcph15735-600x600
Du kan også lave et skrive- eller arbejdsbord, hvor du benytter en massiv træ bordplade, som monteres på et jernstel. Tilsat en læselampe og en god stol giver det en fin base for hjemmearbejde.
Foto credit: Ent Cph


Her understøtter bordpladens lyse træ den fine, luftige indretning, samtidig med at træets tykkelse skaber en modvægt til væggene og de andre møblers hvide farve. Den massive bordplade og det sorte, robuste understel giver på den måde rummet en tiltrængt tyngde og balance.


Dæmpet mørk dramatik. Sort i sort er dette bord et elegant indslag, der fint spiller sammen med de simple træstole og de ekspressive dekorationer på væggen. Her er bordpladen relativt tynd og let, så bordet ikke kommer til at virker for dominerende i forhold til resten af indretningen, men fremstår som en diskret del af et hele.
Foto credit: Fritz Hansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *