En perle på Sri Lanka

Jeg er altid på udkig efter nye, inspirerende og spændende steder.

Jeg holdt for nylig ferie på Sri Lanka. Da jeg skulle udvælge steder gik jeg naturligvis efter noget, hvor der var kræset ekstra for arkitekturen og indretningen. Jeg gik også efter et afslappende og autentisk sted med lokal mad og selvfølgelig en uspoleret sandstrand.

Da jeg i min søgning faldt over Club Villa, vidste jeg at have ramt rigtigt.

Club Villa er et Boutique hotel designet af den berømte Srilankanske arkitekt Geoffrey Bawa (1919-2003), som er en af de mest indflydelsesrige Asiatiske arkitekter af hans generation. Club Villa startede 1977 som et guesthouse med kun 4 værelser, som i dag er blevet udvidet til 17 rum. Intentionen var at skabe en hjemlig atmosfære i unikke rammer.

I selve indretningen er der lagt vægt på at alt bliver kørt videre i den originale stil og tingene er ikke tilfældigt placeret. Indretningen består af en kombination af spændende materialer, detaljer, håndplukket interiør og antikviteter med sjæl og historie.

Værelserne på Club Villa er indbydende og luksuriøst indrettet med store himmelsenge og individuelt dekoreret med møbler og tilbehør. Standard værelserne er beliggende i stueplan med egen balkon ud mod haven. I den anden bygning ligger Deluxe værelserne på første sal med udsigt til have og strand. I stueplan i samme bygning ligger “The Club Suite”, som har separat opholdsstue, privat have og luksuriøst udendørs jacuzzi.

Sri Lanka har tidligere været en britisk koloni og har derfor bevaret dele fra den britiske kultur, dette kommer til udtryk i alt lige fra interiør, til afternoon the, til store solhatte på ægte engelsk facon.

Club Villa er placeret i unikke rammer og har i den grad stil og klasse og en hjemlig stemning, hvor man føler sig meget velkommen.

Jeg havde en fantastisk ferie og Club Villa er klart en oplevelse værd og jeg giver mine varmeste anbefalinger til at besøge dette sted, hvis du opholder dig på disse kanter.

Du kan se meget mere om Club Villa her.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Foye indrettet med opholdsområder til gæster med en lille oase i midten af rummet med vandbassin med fisk.

 

IMG_8788-001
Indbydende foye med plads til at læse en god bog eller et slag skak. Her er indrettet med smukke klassiske træmøbler, kurvemøbler og antikviteter. Det store og eksotiske vægmaleri fremhæver stedets karakter og maleriet står i samme stand, som da det blev malet tilbage i slut 70’erne af arkitektens gode ven. 

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Den røde og gule farve er et gennemgående tema i indretningen af Club Villa.

Photo1 (2)
Arkitektonisk bygning i haven med både Deluxe værelser og Club Suite værelse. 

Photo1 (13)-002
Bygningen i haven set forfra med Club suiten nederst og Deluxe værelserne øverst. Jeg havde fornøjelsen af at stå op hver morgen og træde ud af den blå dør og nye udsigten til en smuk have, strand og palmer.

Ipad_2.JPG
Her ses udsigten fra Deluxe værelset med egen stor balkon. Selve grunden og stranden er opdelt af en jernbane, hvor der cirka en gang i timen kører toge forbi. Nogle ville måske finde det upassende, men jeg syntes det var enormt charmerende og autentisk. 

pool 03
Haven er rigtig fint udnyttet med store frodige træer, der står på en lige linje igennem haven og giver naturlig skygge. 

IMG_8739-001
Her ses indgange til henholdsvis loungeområde, foye og et standard værelse med egen balkon ud til haven.

??????????????????????????????????????????????
Standard værelset indrettet med stor himmelseng og farverne gul, rød og lilla. 

Photo1 (8)
Et standard værelse indrettet i to niveauer med ekstra sengepladser på 1.sal. 
De grå gulvfliser går igen i alle hotellets værelser. En rustik løsning som er meget vedligeholdelse venlig. 

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Et Deluxe værelse med stor himmelseng og arkitektonisk trappe med tilhørende sovepladser. Her indrettet i blåt tema.

??????????????????????????????????????????????
‘The Club Suite’ værelse med King size himmelseng indrettet med lille og gult farvetema.

pool 02

 

IMG_8988
Fantastisk lys ved én blandt mange solnedgange.

Coridore
Her ses en arkitektonisk gang, der forbinder restauranten med de øvrige rum. Her er lavet en lille gårdhave med eksotiske træer og om aftenen er den oplyst af levende lys.

??????????????????????????????????????????????
Loungeområde set udefra.

??????????????????????????????????????????????
Restauranten set udefra

 IMG_8701  
Jeg er vild med stolene i jern med integreret charmerende hjul, der er placeret langs poolen.

FotorCreated   
Collage over farve- og materialevalg på Club Villa. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *