Finurligt farvespil og legesyge detaljer

I denne uge tager vi på besøg i en charmerende lejlighed for at se nærmere på, hvor stor forskel et fantasifuldt farvebrug og sjove detaljer kan gøre for indretningen. Den lækre taglejlighed har køkkenalrum, soveværelse, kontor og altan, og selvom pladsen – ligesom i mange bylejligheder – er lidt trang, bliver hvert rum udnyttet til fulde, takket være indretningen.

Hvis man gerne vil have en moderne, minimalistisk stil, kan indretningen hurtigt ende med at blive så stiv og stram, at det bliver lidt kedeligt. Men med få, velvalgte detaljer og nøje udvalgt interiør kan indretningen stadig få et sprælsk og personligt udtryk, samtidig med at den virker stilfuld og elegant. I denne her lejlighed har det gennemgående princip i indretningen været et nøje gennemtænkt miks af farver og materialer, så resultatet er en bolig, hvor hvert rum på stilfærdig vis bobler af finurligheder og skæve detaljer, der giver et pift af liv uden på noget tidspunkt at overskygge indretningen som helhed. Netop fordi de forskellige elementer er så velvalgte, bliver de ikke på noget tidspunkt forstyrrende for blikket.

Altomindretning_indretning af bolig_boligreportage_10
Køkkenet er i sig selv et studie i kontraster. Kombinationen af hvide fliser, det rå træ, de sorte skabslåger og den kridhvide køkkenvask skaber i et flot spil mellem de forskellige farver og materialer. Den grønne væg giver til gengæld det ekstra pift, der skaber en sjov dynamik. Den afdæmpede grønne nuance gør, at farven spiller sammen med de andre elementer frem for at stikke ud og blive forstyrrende for øjet.

Altomindretning_indretning af bolig_boligreportage_12
Mens hængekøjen skaber et utraditionelt ekstra lille afslapningshjørne, giver taburetternes farverige tegneseriemotiver køkkenet et strejf af legesyg coolnes.

Altomindretning_indretning af bolig_boligreportage_9
Soveværelset er afdæmpet stilfuldt med de hvide vægge, garderobeskab med spejldør og det kølige grå sengetøj. Men også her bliver minimalismen brudt af et sjovt miks mellem ‘bløde’ og ‘grove’ elementer. Lyskæden med de runde, næsten romantiske pærer over sengen er en fin måde at lave alternativt soveværelseslys, mens rummet samtidig får et strejf af noget råt ved hjælp af væggene, der med vilje er malet, så den hvide maling ikke helt dækker den underliggende, mørkere farve. Det indbyggede garderobeskab er dækket af en skydedør med grove, sorte jernhængsler, mens sengen er formet som en kompakt trækasse med store, synlige skuffer til tøj og linned.

Altomindretning_indretning af bolig_boligreportage_4
Altomindretning_indretning af bolig_boligreportage_6
Kontrasten mellem de hvide vægge og det umalede, råt-udseende trægulv, trappe og skabe givet en flot, næsten nøgen effekt, der så igen bliver brudt af en enkelt grøn væg.

edc32c40458165.577fe3da32d12 (1)
Flisernes varme røde, gule og grønne nuancer i gulvet, på karbadets sider og på væggen ved den lille hylde i badet giver flot modspil til den næsten klinisk hvide håndvask samt til vægge og loft. På den måde undgår man, at badeværelset kommer til at virke kedeligt og sterilt, mens man bibeholder den fornemmelse af renhed, som den hvide farve giver.

Altomindretning_indretning af bolig_boligreportage_5
Simpelt, stilfuldt badeværelse, hvor gulvet flipper ud med 70’er agtige farver og mønstre. Det er vildt og giver en sjov, livfuld effekt.

Altomindretning_indretning af bolig_boligreportage_2

Altomindretning_indre7ning af bolig_boligreportage_1
I dette lille hjørnekontor er stilen holdt stram uden de store armbevægelser, men alligevel er der plads til en finurlig detalje i form af en opslagstavle med ståltrådsnet, hvor der er plads til at hænge smukke fotografier.

Altomindretning_indretning af bolig_boligreportage_1
Minimalistisk kontor i gråt og hvidt, der bliver brudt af dels altanens røde vægge og dels den gule, lidt barnagtige kontorstol.

Altomindretning_indretning af bolig_boligreportage_
I modsætning til interiørets leg med kontraster er altanen et rent farveorgie, men stadig stramt tøjlet. Buskene er klippet i nydelige firkanter, og de små træer og planter står stilfærdigt i deres urtepotter og krukker uden at fylde for meget. Hynderne er sjovt sprælske med bordeaux, sart forårsdrømme og gule og lyserøde striber. Murens støvede røde nuance leder tankerne hen på en rigtig balkon i en romantisk sydeuropæisk villa, så man rigtig kan sidde og nyde sommeren på altanen, mens man drømmer sig væk til sydens sol.
Fotos: Lauri

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *