DIY reol til børneværelset

Vi er ret vild med denne løsning, som både giver fleksibilitet og god opbevarings plads på børneværelset. Et simpelt og enkelt reolsystem, som giver de perfekte rammer til at indrette personligt og efter individuelle behov. Alt hvad du behøver i materialer er: Plade i krydsfiner, limtræsplade i gran, maling og skruer til montering.


For at supplere med lidt kontraster til den lyse reol, er baggrunden dekoreret med et roligt og simpelt tapet (Native fra Ferm living). Trækasserne er fra Trævarefabrikernes udsalg i ubehandlet birk, hvor nogle af kasserne har fået en gang maling. Her er dekoreret med en fin bogstøtte i læder Zuny flodhest fra Edo og et mini skateboard fra Maileg.

bhggfhf

Den samlede længde på reolen er 170 cm og højden er 127 cm. Den nederste hylde er monteret 15 cm over gulvet. Afstanden mellem hylderne er henholdsvis 41 cm, 31 og 31 cm. Der er lavet lidt større afstand nederst, da det giver flere muligheder for at opbevare forskelligt legetøj, der varierer i både form og størrelse (legehuse, bondegårde, bil legetøj mm.) Samtidig kan de to nederste hylder fungere som en legestation. De øverste hylder er oplagt til at opbevare “pynteting”, bøger og andet der måske skal gemmes lidt væk. Man kan også tilføje en låge i et rum, og gøre det muligt at have opbevaring bag lukkede låger.

 

FotorCreated

På ovenstående skitse ses tegning over snit af pladerne. Ved en plade i krydsfiner, der måler 122×244 cm fås 4 hylder der hver måler 170×30 cm. Hertil kommer et spild på 74×122 cm. Limtræspladen er udnyttet så man får ialt 8 inddelinger til reolen. Efter selve udskæringen er de behandlet med maling.

 

SCAN0012-004
Ovenstående ses en skitse over placeringen af de to forskellige inddelinger: Den ene er placeret 31,3 cm inde og den anden 11,3 cm. Kryds markerer hvor selv skruerne er placeret. Inddelinger flugter med væggen og der er 19 mm luft fra den hvide inddeling til forkanten på hylden.

Hylderne er monteret med et vinkelslag på væggen og placeret diskret i midten under hver hylde. Selve inddelinger er fæstnet med skruer fra toppen af hylden og ned i den hvide lodrette inddeling.

Foto: Altomindretning.dk

 

4 Comments

  • Hej, tak for en spændende artikel

    Lige et par spørgsmål:

    Hvordan er krydsfinerpladerne og limtræspladerne skruet sammen og hvilke type skruer?

    Er reolen monteret på væggen?

    med venlig hilsen
    Thomas

    • Hej Thomas,
      Der er skruet gennem de vandrette og ind i de lodrette stykker både fra top og bund.
      Skruerne er almindelige spånpladeskruer af passende længde skruet ind i forborede og forsænkede huller.
      Den er monteret til væggen med et vinkelbeslag på midten under de to øverste hylder.

      God fornøjelse 🙂

  • Hej, HJÆLP jeg skal bygge reolen😔I ovenstående står der at man skal skrue igennem det vandrette og ned i det lodrette stykke. Men på billederne øverste, kan man ikke se DI e skruemærker? På forhånd tak

    • Hej Sofie,
      Selve skruerne er synlige på den vandrette flade. De lodrette inddelinger er skruet fast både oppe og nedefra.
      Man ligger ikke meget mærke til dem.
      God fornøjelse med projektet 🙂

      Send gerne billeder af dit færdige projekt.
      /Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.