DIY upcycling: Giv reolen nyt liv med rattan

Har du et gammelt IKEA skab, der trænger til nyt liv?
Upcycling er en smart metode, når du er træt af at kigge på dine gamle og småtriste møbler. I stedet for at købe nyt og dyrt kan du sagtens opfriske dine nuværende møbler. Rattan er perfekt til dette formål. Det fine flet er billigt og giver hurtigt tunge, lukkede møbler et mere luftigt og let udtryk.

Måske har du en gammel kommode eller garderobeskab, som trænger til en genopfriskning. Du kan også omdanne din billige reol til et skab, hvis du savner opbevaringsplads. En åben reol er i reglen bedst til at opbevare ting, som kan pynte ved at stå fremme. Så som bøger, nips eller billeder. Andre ting er knap så pæne at have stående fremme. Det kan være alt fra sengetøj til børnenes legetøj eller måske tv-boksen i stuen. 

I stedet for at erstatte den åbne bogreol med én, der har indbygget skabsplads, kan du blot tilføje et par låger. Det er rimelig nemt at gå til, og bruger du flet til lågerne, vil skabet ikke virke så tungt i sit udtryk.

Det skal du bruge:
MDF plade, 12 mm tyk
Maling
Trælim
8 x dørhængsler
4 dørhængsler til skabslåger
1-2 håndtag

Du kan finde flet i forskellige størrelser og metermål i vores shop, ligesom du kan finde yderligere inspiration til fletmøbler her.


Reolen på billedet er en IKEA HENMES reol i hvid.

Fremgangsmåde
MDF pladerne er skåret ud på mål, så de passer til indersiden af reolen. Skær så et hul i midten af hver plade. Man kan både lave både en smal eller en bred kant/ramme på selve lågen. Derefter males lågen.
Ratten klippes ud, så det passer tefter mål, herefter hæftes på indersiden af lågerne med en hæftepistol.
Dørhåndtaget er afskåret på midten, så der kun er brug for et samlet håndtag til begge lågerne.

Foto credit: Instagram @at_effs

Skriv et svar