Inviter træstubbene indenfor

Det behøver ikke at koste spidsen af en jetjager, for at få et lækkert sofabord eller en flot vægdekoration lavet af et af vores yndlingsmaterialer – træ! Og for at kunne beholde det rustikke og uhøjtidelige look, snakker vi ikke bare træ, men træstubbe. Der findes uendelige muligheder for hvad man kan udnytte disse afskårede stykker natur til. Vores første tanke var, at det måske ikke ville være lige let at anskaffe sig et halvt eller helt træ og få det skåret i mindre stykker, men hos flere træfældningsfirmaer kan det sagtens lade sig gøre at anskaffe sig sådan et. Hvis du er heldig at have en have og et træ du er træt af at kigge på, kan du også benytte lejligheden der. Så er det op til dig hvad du vil gøre med det, om du vil bruge det til sofabord, skammel med hjul, lampe eller lysestage – mulighederne er ligeså mange som der er træer i skoven.

Traestub i indretningen 10

træstub_møbel
Foto: La Garbatella

traestub i indretningen
For det mere rene og skrabede look, fjern bakken og lade træets smukke årer komme til sin ret. Husk at lade stammen tørre inden du stiller det på en flade i længere tid, så undgår du at både gulv og stammen bliver ødelagt af fugt.

Traestub i indretningen 2
Birkestammer er noget af det billigste træ du kan erhverve dig. Skær en masse tynde birkestammer i samme højde og monter det på en fyrretræs plade med fire hjul. Sørg for stammerne bliver holdt sammen, så det ikke falder sammen en uge efter. Monter eventuelt med en tilpasset glasplade på toppen, så er det lettere at rengøre og det kan vi godt lide!

Traestub i indretningen 3
Hvis træstammerne virker for voldsomme i sin naturlige form, kan man altid give dem en gang maling så de bliver mindre nedtonede. Igen, husk at træet skal tørre helt ind før du gør dette. Her i flot hvid, som giver et rent og lyst look!
Kilde: thriftyandchic

Traestub i indretningen 4
Hvis du gerne vil beholde træets naturlighed men vil gøre det mere stuevenligt, kan du også blot nøjes med at male toppen af stammen. Hvis du er vild med stammerne på dette billede, anbefaler vi dig at købe en maling med glans, som giver den skinnende overflade. Gerne en pastelfarvet.

 

Traestub i indretningen 5
Keep it simple! Her en rå stamme uden bark, lakeret og med træ ben i stål. Hvis du vil have stammen til at rulle eller blive løftet fra gulvet, anbefaler vi et besøg i Silvan, hvor de har alt inden for den genre.
Kilde: The Art of doing stuff

Traestub i indretningen 6
Lille er den, men det er ét styk funktionel træstamme. Smæk et par industrielle hjul under og du kan suse af sted!

Traestub i indretningen 7
Vi tror på, at med en boremaskine med et langt bor og et par ferme elektriker hænder kan det godt lade sig gøre at lave denne lampe selv! Køb fatning, ledning og kontakt hos en lampemand og du er stort set good-to-go.
Kilde: Ikeahackers

Traestub i indretningen 8
Med et bredt træbor, kan du hurtigt og nemt gøre plads til din fyrfadslys.

Traestub i indretningen 9
Træstammerne behøver ikke stå på flader – de kan også hænge. Dekorer væggen med tyndt skårede træstubbe i forskellige længder som et godt alternativ til de klassiske firkantede billedrammer. Brug en let træsort som birketræ og hæng det op med dobbeltklæbende skumtape, så beskadiger du ikke væggen med hundredvis af søm.
Kilde: livandjeff
Foto: Liv McMilian

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *