Kreative blyantholdere til børneværelset

Mange børn elsker at tegne og være kreative, men det kan ofte være en hovedpine at finde en pæn og praktisk opbevaringsløsning, til de mange tegneredskaber. Blyantholdere er derfor en oplagt DIY opgave, da det vil tillade dig at opnå lige præcis den opbevaring du har behov for. De fleste DIY projekter med blyantholdere er også forholdsvis nemme at gå til, så du kan med fordel inddrage dit barn i projektet.

Vi har fundet nogle fine og sjove blyantholdere som du selv kan lave, samt nogle bud på kreative blyantholdere, som kan købes.


Sød og simpel kanin-lomme af læder, lige til at hænge op på væggen ved skrivebordet. Lad fantasien løbe løs, og find på flere søde dyr som du nemt kan klippe ud og fastgøre på læderlommen. Brug gerne flere læder i flere forskellige farver. Du kan finde vejledningen her.


Der er mange måder hvorpå du kan upcycle gamle dåser, til sjove og fine opbevaringskrus til blyanter. Mal dåserne i barnets yndlingsfarve, og bind dem eventuelt sammen i en klynge, med et fint bånd eller elastik. Du kan også montere en knap, som billedet viser. Find vejledningen her.


Her er et andet eksempel på, hvordan du kan upcycle gamle madbeholdere fra køkkenet. Dette DIY projekt indeholder glaskrukker, som er malede i fine pastelfarver, og efterfølgende er der blevet tegnet nogle søde ansigter tegnet på. Disse krukker vil uden tvivl pynte på ethvert skrivebord. Se vejledningen i videoen her.


Denne blyantholder er utrolig dekorativ, og fremstår nærmest som en skulptur på skrivebordet. Beholderen er nem at lave i ler, hvor du kan lave en helt unik form. Du kan også bruge samme koncept til diverse træstubbe, hvori du kan bore huller, som kan bruges til farveblyanter eller tuscher. Se vejledningen her.


Her ser vi en stilren beholder, som passer rigtig godt til teenageværelset. Beholderen er nem og billig at lave, og du kan bruge lige præcis den farve papir, som passer ind på værelset. Blyantholderens geometriske former, gør dem både smukke og moderne. Se vejledningen her.


Disse blyantsposer har et kunstnerisk udtryk, som udstråler kreativitet og opfindsomhed. Mal poserne i forskellige farver, og brug eventuelt kartoffeltryk og andre kreative metoder, for at skabe nogle smukke mønstre og motiver. Se vejledningen her.

Hvis du ikke er til gør-det-selv metoden, har vi også fundet nogle fine blyantsholdere her, som kan købes:

Forsidefoto er fra Family Fun Magazine, fotoet er taget af Alexandra Grablewski. Find guiden her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *