Rustik skydedør og bæredygtig indretning

Bæredygtig indretning er blevet en nødvendig prioritet og der er noget smukt ved at transformere gamle og oversete materialer til kunstværker som både er æstetiske og funktionelle.

I en tid hvor vi i langt højere grad skal tænke på alternative måder at finde og bruge materialer er disse skydedøre et levende eksempel på hvordan gammelt hærget træ, som ofte ender på forbrændingen, i stedet kan forvandles til noget både smukt og funktionelt.
Her er skabt et rustik DIY skydedørs projekt ved hjælp af genanvendt træ fra gamle pallerammer fundet på kajen i Hvide sande.
Selve døren er opbygget af træ fra gamle pallerammer, der er monteret med en OSB plade i midten, og til sidst fastgjort med skjulte ophængs beslag. En praktisk løsning i rum med begrænset plads og lav loftshøjde, hvor der skal optimeres ned til mindste detalje.

Dette fine projekt er blevet skabt af Christian Estrup fra Genarbejd, en virksomhed, der tør tænke anderledes og omfavne bæredygtighed som en central værdi i deres forretning.

Lad os sammen inspirere og udfordre hinanden til at tænke anderledes og omfavne bæredygtighed i vores liv og i vores hjem.


Få kvadratmeter og flere døre tæt på hinanden kan ofte være en udfordring og det kan være svært at få plads til traditionelle svingdøre.


For at bevare træets autenticitet har dørene kun gennemgået en let afslibning, efterfulgt af en mætning med ren bivoks. Dette sikrer, at træets naturlige patina forbliver intakt.
Selve døren er monteret med skjulte beslag, der sidder på bagsiden af dørens top og døren styres ved hjælp af en diskret alu. skinne på gulvet.


Foto kredit: Christian Estrup

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.