DIY julekrans

Julekransen er et hyggeligt juleprojekt, som mange kaster sig over hver jul. Et gør-det-selv juleprojekt, giver en god anledning til samvær med dem man holder af, og en hyggestund med småkager og julemusik i baggrunden. Med en hjemmelavet julekrans får man muligheden for at gøre sit julepynt mere personligt og slippe fantasien løs.

kransekollage_meksterntfoto
1. Lina Östling     2. Boligmagasinet – Thomas Dahl

Hvis man er til den moderne og minimalistiske julekrans, er grene så som eucalyptus gode at bruge, da de pynter utrolig meget, men uden at det bliver for alt for gammeldags-julet, ligesom grankranse hurtigt kan blive. Eucalyptusgrene har også den fordel, at de holder flot selvom de tørrer. Hvis du ønsker at pifte den simple krans lidt op og gøre den ekstra hyggelig, kan du bruge en kransering hvor det er muligt at placere et lys i midten.

kransekollage_opdeling1

Hvis du har et yndlingsjuleornament, kan du også med fordel bruge dette i din julekrans. Her har vi brugt én af vores favoritter, nemlig et kobberornament fra Ferm Living, som passer rigtig godt sammen med kobberringen i kransen. Det er meget simpelt at lave en krans som denne. Alt hvad du skal bruge er en ring, et ornament, noget grønt og lidt ståltråd.

kransekollage_stageogvase
Hvis vi skal bevæge os lidt væk fra den grønne krans, så kan du også bruge disse ringe til at lave alternative udgaver af en julekrans. For eksempel en lyskrans med en lille juledusk i midten, i en flot bordeaux farve, som du kan se her på billedet. Vi er også vilde med at inddrage glasvaser i juleindretningen, det giver et enkelt og rent udtryk, og står i flot kontrast til fx. et bundt lærkegrene.

vildkrans

1. Fox Fodder Farm       2. & 3. Designlovefest

Hvis du ikke er tilhænger af den minimalistiske jul, men ønsker et lidt mere vildt og naturligt udtryk, så kan du give dig i kast med en stor og lettere pjusket krans. Disse store kranse er naturligvis et lidt større projekt at kaste sig ud i, end de foregående kranse, men man opnår også en opsigtsvækkende krans, der emmer af noget nordisk og vildt. De store kranse pynter rigtig fint på en hoveddør, men du kan også sagtens hænge dem indenfor i julen.

På vores webshop kan du finde et sæt med 3 kobberringe og andet julepynt, til helt eget kranse-projekt. God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *