DIY servietholdere til julebordet

For dem der elsker at dekorere og pynte, er julen den ultimative anledning, hvor man kan slå sig løs med pynteriet i en hel måned. Vi er helt vilde med at dække et flot bord, som sætter den helt rigtige stemning, til et særligt selskab. Juleborddækningen er ikke kun forbeholdt selve juleaften, du kan sagtens gøre lidt ekstra ud af borddækningen til julefrokoster, adventssøndage eller bare helt almindelige tirsdage i december.

Vi har fundet inspiration til hvordan du dækker et smukt julebord, med nemme DIY servietholdere. Se med her.


Julestjernen er en sand julepyntsklassiker! Stjernen er nem at lave, og der findes så meget flot papir som du kan lave dem af. Julestjernen emmer af nordisk jul, og den passer rigtig godt til det minimalistiske julebord. Bind stjernerne om servietterne med en tynd tråd, gerne i samme farve som stjernen.

Kanelstangen er også noget vi forbinder med julen, og som vi tit bruger i diverse juledekorationer. Kanelstangens duft sætter den rigtige stemning ved bordet, ved at sende dig tilbage til barndomsminder om julebag og hygge. Bind stangen, sammen med lidt grønt, rundt om stofservietten, og observer hvordan alle dine gæster indtager den nostalgiske duft.


Få naturen med ind på dit julebord, ved hjælp af grønne kranse af gran eller eucalyptus. Gran er det klassiske valg, som vi i høj grad relaterer til julen, men eucalyptus er gennem de sidste år også blevet en plante, som vi bruger meget i vores juledekorationer. Uanset hvad du vælger, så er den grønne krans utrolig dekorativ og stemningsgivende på julebordet.


Læder er et populært materiale i indretningen, men ikke et som vi relaterer så meget til julen. Dog er vi så småt begyndt at se julepynt af læder på markedet, og vi spår at det vil gribe om sig med årene. Hvis du godt kan lide at være lidt på forkant, og eksperimentere med nye udtryk, så kan du prøve med lædersnore omkring dine servietter, og kombiner dem gerne med lidt julegrønt, som prikken over i’et.


Her har vi den helt enkle model – en simpel brun snor og lidt grønt. Mere behøver du faktisk ikke. Den helt simple servietdekoration passer rigtig godt til bordet hvor der er meget bordpynt, da du så undgår at udtrykket bliver for rodet. Men denne simple metode kan også være god, hvis du har nogle rigtig smukke stofservietter, da servietten så kan træde frem og pynte i sig selv.

Til den flotte borddækning er stofservietten et absolut must-have. Ingen papirsserviet kan give det samme lækre, indbydende og æstetiske udtryk, som en stofserviet kan. Servietter af stof er ganske vist dyrere end papirsservietter, men en god serviet kan jo bruges i årevis og til mange forskellige anledninger, så det kan være en god investering. Her får du 7 eksempler på smukke stofservietter til din borddækning.

Kilder/source:
Forsidefoto: Therese Knutsen // Foto 1 & 2: Nordal // Foto 3: Lunch & Latte Blog // Foto 4: Weranna’s Blog // Foto 5: Therese Knutsen // Foto 6: Bo Bedre, foto af Anders Schønnemann // Foto 7: Wit & Delight // Foto 8: Bo Bedre Norge, foto af Bjørn Johan Stenersen // Foto 9: Frida Ramstedt fra Trendenser // Foto 10: Elisabeth Heier //

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *