10 forskellige brusenicher


De fleste badeværelser i lejligheder og mindre boliger har ikke meget plads, og i stedet for badekar må man klare sig med en bruseniche. Netop brusenichen og badeområdet er altafgørende, når det gælder om at indrette badeværelset, så det er både er funktionelt og samtidig behageligt at bruge. Skal dit badeværelse renoveres eller skal du have helt nyt badeværelse, bør du derfor overveje, hvordan du bedst placerer brusenichen og hvilken løsning, der passer bedst både til rummets opbygning og til din egen smag.

Skal du gå efter den enkle løsning med en glasvæg, der afskærmer brusenichen, eller fungerer det bedre med en væg, der samtidig kan udnyttes til indbyggede hylder, så du har plads til opbevaring af sæbe, shampoo og håndklæder? Om du vælger det ene eller andet afhænger i høj grad af pladsen på dit badeværelse. En decideret væg tager mere plads i rummet og kan virke mere bombastisk, hvorimod en glasvæg fylder mindre og virker mere luftig.

Indretning_badeværelse_bruseniche_altomindretning_8
Foto: Welke
Øverst har vi en løsning, der kombinerer glasafskærmning og afskærmning med en opbygget, almindelig væg. Hvis du har et badeværelse, der er stort nok, er dette en fin løsning. Her får du både glassets luftige udtryk og praktisk opbevaringsplads med indbygget niche i væggen på den ene side, og på modsatte side flere hylder, som kan bruges til alt fra håndklæder og toiletsager til små dekorative vaser og lys.

Indretning_badeværelse_bruseniche_altomindretning_1
Foto: Welke
Et hjørne af rummet er indrettet med en opbygget bruseniche. Selve brusenichen er fremhævet med grønne vægfliser, som skaber en fin kontrast til de øvrige hvide og grålige toner.

Indretning_badeværelse_bruseniche_altomindretning_3
Foto: Welke
På ovenstående billede ses en bruseniche afskærmning på badeværelset, der er lavet ved at kombinere en halv væg med en glasvæg, som er monteret i forlængelse af væggen. Det kan være en god idé, hvis det passer sammen med andre linjer i rummet eller hvis der er behov for at lave en lukket luftig opdeling af rummet. Ligesom på ovenstående billede, hvor kanten flugter med vinduet i baggrunden.

Indretning_badeværelse_bruseniche_altomindretning_4
En simpel bruseniche, som er lavet ved et vægstykke der er ca. 185 cm højt.

Indretning_badeværelse_bruseniche_altomindretning_6
Foto: Kate Walker design
En bruseniche afskærmet af en glasvæg med sort rammer. Skaber et moderne, råt og karakteristisk udtryk i rummet.

Indretning_badeværelse_bruseniche_altomindretning_10
En enkel glas væg med sorte ramme, som skaber en synlig og enkel opdeling af rummet.

Indretning_badeværelse_bruseniche_altomindretning_5
En skærmvæg i materet glas med sort ramme.

Indretning_badeværelse_bruseniche_altomindretning_7
Foto: CandanaSydney
En bruseniche der er afskærmet med en hvid ramme og hvide inddelinger. Et udtryk der giver en moderne, luftig og hyggelig opdeling af rummet.

Indretning_badeværelse_bruseniche_altomindretning_9
Foto: Estmagazine
En simpel udgave med en diskret og enkel afskærmning af brusenichen med en glasvæg.

5 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *