Pift badeværelset op med smukke gulvfliser

Det er stadig det enkle udtryk, der præger vores indretning af badeværelser. Vi danskere kan godt lige at holde det simpelt og med få farver for at bibeholde et ’rent’ udtryk. Hvidt er det sikre valg for mange, det er praktisk, pænt og man bliver ikke så let træt af det. Men det kan også blive et lidt for sikkert indretningsvalg, måske en lille smule kedeligt. Jeg tror også, at flere savner noget mere dynamik i rummet, et udtryk der skiller sig mere ud. Personligt synes jeg, at vi skal turde prøve noget andet, men uden at gå på kompromis med kvaliteten eller kaste badeværelset ud i et rent farveorgie.

Heldigvis kan man sagtens skabe mere liv i sit badeværelse uden at forstyrre det indtryk af ro og renhed, som rummet traditionelt indbyder til. Jeg er selv vild med at benytte gulvfliser i simple motiver og med smukke farvetoner for at ruske lidt op i stilen på badeværelset og samtidig bevare de rene linjer. Gulvfliser er dekorative på den smagfulde og enkel måde. De står fint sammen med de lyse og enkle rammer som badeværelser ofte er indrammet i og kommer derfor ikke til skabe uro i rummet. I stedet er de med til at give mere liv i rummet, fordi de giver en fin og underspillet kontrast til de simple, ensfarvede vægge.

Du kan lege med udtrykket i rummet ved at bruge fliser med farver, med firkanter eller spiraler, blomstermotiver eller mere orientalsk inspirerede fliser, og pludselig kan man få følelsen af at træde ind i en mellemøstlig hamam, når man træder ind på dit badeværelse, eller føle sig hensat til et nostalgisk 70er-stil. Det er dog bedst at vælge et simpelt motiv i én farvetone, så det ikke virker forstyrrende. Vælg fliser, som du ikke bliver træt at se på, og ikke virker forstyrrende. Lyse toner og simple motiver er i reglen det bedste valg.
Foto: Armelle Habib

Gulvfliser_badeværelse_inspiration_Alt om indretning_2
Foto kredit: Rum

Gulvfliser_badeværelse_inspiration_Alt om indretning_4
Foto kredit: Welke

Gulvfliser_badeværelse_inspiration_Alt om indretning_5
Foto kredit: Line Klein

Gulvfliser_badeværelse_inspiration_Alt om indretning_6
Foto kredit: Marie Nylander

Gulvfliser_badeværelse_inspiration_Alt om indretning_7
Foto kredit: Casa Haus

indretning_badeværelse_dekorative_gulvfliser
Foto kredit: Cote Maison

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *