Pift badeværelset op med smukke gulvfliser

Det er stadig det enkle udtryk, der præger vores indretning af badeværelser. Vi danskere kan godt lige at holde det simpelt og med få farver for at bibeholde et stilrent udtryk. Hvidt er det sikre valg for mange, det er praktisk, pænt og man bliver ikke så let træt af det. Men det kan også blive et lidt for sikkert indretningsvalg, måske en lille smule kedeligt. Flere savner måske også noget mere dynamik i rummet, et udtryk der skiller sig ud. Vi synes, at man skal turde at prøve noget andet, men uden at gå på kompromis med kvaliteten, eller kaste badeværelset ud i et rent farveorgie.

Heldigvis kan man sagtens skabe mere liv på sit badeværelse, uden at forstyrre det indtryk af ro og renhed, som rummet traditionelt indbyder til. Vi er vilde med at benytte gulvfliser i simple motiver og smukke farvetoner, for at ruske lidt op i stilen på badeværelset, men samtidig bevare de rene linjer. Gulvfliser er dekorative på den smagfulde og enkel måde. De står fint sammen med lyse og enkle rammer, og kommer derved ikke til skabe uro i rummet. I stedet er de med til at give mere liv i rummet, fordi de giver en fin og underspillet kontrast til de simple, ensfarvede vægge.

Du kan lege med udtrykket i rummet ved at bruge fliser med farver, med firkanter eller spiraler, blomstermotiver eller mere orientalsk inspirerede fliser. Gulvfliser kan ændre stemningen på dit badeværelse, så du pludselig får følelsen af at træde ind i en mellemøstlig hamam eller en tidslomme, hvor du føler dig hensat til en nostalgisk 70er-stil. Det er dog bedst at vælge et simpelt motiv i én farvetone, så det ikke virker forstyrrende, og så du ikke bliver træt af at se på dem. Lyse toner og simple motiver er i reglen det bedste valg.

Nostalgiske fliser

Gulvfliser_badeværelse_inspiration_Alt om indretning_6
Du husker måske tiden, hvor den brune farve var dominerende på de fleste badeværelser? Disse fliser bringer reference til datidens badeværelser, krydret lidt med et smart mønster. Det mørke træmøbel på badeværelset, passer utrolig godt til stilen, som skaber kontrast til de hvide fliser.

Sildebensfliser


Hvis der er noget der hitter for tiden, så er det gulve med sildebensmønster! Det er dog for det meste trægulvene som vi ser med dette mønster, men hvorfor ikke inddrage det på badeværelset? Ved hjælp af lange tynde fliser som dette, kan du skabe et smukt mønster, som giver liv og karakter til dit badeværelse – også selvom du vælger en grå flise.

Hexagonfliser


Hexagon fliser har også været meget populære, både til brug i entréen, i køkkenet og på badeværelset. Hexagonfliser fås i forskellige størrelser, så du kan opnå det udtryk som du ønsker. Her står de sorte fliser utrolig flot til de hvide, og selvom man måske kunne fristes til at tro at brugen af sorte og hvide fliser var kedeligt, så bryder den hexagon-formede flise med det sterile look på smuk vis.

Sort-hvide fliser


Her har vi igen sort-hvide fliser, men på en helt anden måde. Her er det flisens mønster som går ind og skaber personlighed i rummet, og står i flot kontrast til den sorte væg. Mønstrede fliser har ellers været kendte for at være lidt et sats, men hvis du holder dig til de simple farver, kan det sagtens indgå i en stilren og minimalistisk indretning.

Farvede fliser


Hvis du har mod på noget lidt mere vovet, så kan du kaste dig ud i nogle farvede fliser på badeværelset. Måske har du en yndlingsfarve, som du bare ved at du aldrig bliver træt af, eller måske har du bare brug for et frisk pust til indretningen. Her har man brugt rosafarvede fliser på både gulv og vægge, med et utrolig fint resultat. Hvis man vælger at gå med en lys, pastelfarvet fliser, kan man med fordel skabe kontrast med sorte elementer, som på billedet.

Vi håber at du har fundet inspiration til dit næste fliseprojekt!

Kilder/source:
Forside foto: Armelle Habib // Foto 1: Marie Nylander // Foto 2: MWAI // Foto 3: Inside Out // Foto 4: madogbolig.dk // Foto 5: Fritzroy house Dan Gayfer Design //

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *