Skab hygge ved spisebordet med en oversize pendel

Ønsker du at tilføje lidt ekstra hygge til din spiseplads? Ved hjælp af en oversize pendel, kan du både opnå en intim atmosfære ved spisebordet, samtidig med at du tilføjer en storslået, voluminøs effekt til indretningen. Udover at være ekstremt stemningsgivende, giver store pendler også en skøn belysning, når du bruger dem ved dit spisebord. Lyset bliver nemlig spredt henover hele bordpladen, hvilket især er oplagt, hvis du også bruger bordet til andre aktiviteter end spisning. Hvis du vælger at gå med en eller flere store pendler over dit spisebord, kan det dog godt betale sig at få lampen lavet dæmpbar, så du har mulighed for at justere lyset, alt efter hvilken stemning du ønsker ved bordet.

Vi vil nu vise dig 5 eksempler på smukke indretninger, med oversize pendler over spiseborde. Til sidst kan du finde vores bud på store pendler, til dit eget spisebord.


En rund, oversize pendel, tager sig unægteligt godt ud, over et rundt spisebord. De to runde former er med til at skabe en helt særlig, intim stemning ved spisebordet, og en skøn dynamik i rummet, hvor det runde sæt kommer i centrum, og bringer kontrast til rummets kantede former.


En stor og høj pendel som denne, skaber også en utrolig rar stemning ved et spisebord. Den høje pendel tager sig godt ud i rum hvor der er højt til loftet, og bringer referencer til en lille hyggelig hule. Det at lampen er af flet, øger den varme effekt endnu mere. Der findes et hav af fine, flettede lamper, som er helt oplagte at bruge over spisebordet.


Vær ikke bange for at gå all-in på den store lampe, selvom du har et lille spisebord, eller rummet i sig selv er smalt. Så længe du har højt til loftet, kan du sagtens benytte oversize pendler i rummet. Du vil blive overrasket over, at en oversize lampe faktisk kan få et lille rum til at synes større end det er.


Hvis der sker mange ting visuelt i rummet, der hvor dit spisebord er, så kan en oversize pendel være med til at få spisebordsarrangementet til at stå frem i indretningen. En stor loftslampe virker nemlig lidt på samme måde som et gulvtæppe, den grupperer og fremhæver de møbler som den står sammen med. Du kan også kombinere et gulvtæppe og en oversize pendel, for at få spisebordet til at træde endnu mere frem i rummet.


Hvis du har et stort, aflangt spisebord, er det ikke sikkert at det er nok med én enkelt oversize pendel i midten. Størrelsen af dit spisebord, bør altid komme med i betragtningen, når du vælger belysning til bordet. Du kan dog med fordel bruge to oversize pendler ved siden af hinanden, da de vil skabe en smuk synergi over dit spisebord.

Slutteligt, har vi udvalgt nogle af vores yndlingspendler i stor størrelse, som vil klæde ethvert spisebordsarrangement:

Kilder/Source:
Forsidefoto: Residence // Foto 1: CB2 // Foto 2: Casa Cook Rhodes (Hotel) by Anna Malmberg // Foto 3: Maison Hand // Foto 4: Zoco Home // Foto 5: Pro Design //

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *