Tre bud på nyt lys til dit køkken

God belysning er utrolig vigtigt, når det gælder om at skabe en god stemning i hjemmet. Når du skal indrette din bolig, kan den rigtige lampe gøre underværker. Det gælder om at vælge lamper, der både er gode lyskilder og som samtidig kan understrege hjemmets stil. En flot lampe kan være prikken over i’et i din indretning.

I køkkenet har lamperne først og fremmest en praktisk funktion. Her gælder det om at vælge lyskilder med omhu, så der er tilstrækkeligt med lys, når du skal snitte grøntsager eller småsnakke hen over opvasken. Ofte er det en god idé at have lyskilder placeret flere steder i køkkenet. Men derfor kan du stadig skabe en hyggelig belysning i dit køkken. Her kan du finde inspiration til dit køkken med tre af tidens tendenser:

TENDENS 1 – MASKULINT LOOK

Indretning_belysning_lys i boligen_altomindretning.dk_3
Foto: Gyrinthe/ stylist: Mette Bonavent

Den minimalistiske stil med mørke lamper giver køkkenet et maskulint look. Indretningen er skrabet men stemningsfuld, og det moderne udtryk signalerer nordic cool uden overflødigt nips. Køkkenet er et arbejdsrum, og det stilrene udtryk appellerer både til mænd og kvinder, der vil have en rå og rolig atmosfære i hjemmets vigtigste rum.

  1. Ikea/Hektar – pris 299,-
  2. Bolia/Treetop pendel – pris 1.574,00,-
  3. Tom Dixon/Beat light fat – pris 3.400,-

 

TENDENS 2 – GLØDEPÆRER
Indretning_belysning_lys i boligen_altomindretning.dk_2

Foto: Sheerluxe

Glødepærer giver en varmere og mere hyggelig belysning, og det kan være en fordel også i køkkenet. Her kan det være svært at finde en lampe, der giver godt med lys og samtidig har et design, der ikke stjæler for meget opmærksomhed fra rummets funktionelle indretning. Hvorfor ikke understrege køkkenets praktiske funktion med en helt simpel lyskilde i form af en nøgen pære eller glaspendel? Denne stil er især populær blandt unge, fordi den er forholdsvis prisvenlig, og du kan lege med udtrykket ved at hænge flere pærer på række i en lige linje, med forskellig højde eller placere dem enkeltvis forskellige steder i køkkenet. Du vil typisk skulle bruge lidt flere pærer end sædvanligt, da glødepærer ikke afgiver et særlig kraftigt lys.

  1. Muuto/E27 Naked Bulp – pris 399 kroner.
  2. Normann Copenhagen/Amp – pris 749 kroner.
  3. And Tradition/Mega Bulp – pris 999 kroner.

 

TENDENS 3 – SKANDINAVISK LOOK

Indretning_belysning_lys i boligen_altomindretning.dk_1
Foto: Mim Design

Lyse farver og minimalistisk indretning er en populær stil i mange danske hjem, og den passer godt til køkkenets praktiske funktion. Hvide nuancer gør det nemt at holde rent, og det enkle, skandinaviske look er et stilsikkert valg – et elegant og tidløst udtryk, som kan holde i mange år frem. Lampernes rene linjer glider i ét med stilen, og den brede lampeskærm giver en god lysfordeling. Hæng to eller flere lamper ved siden af hinanden for at give en effektiv belysning over køkkenbordet og gøre udtrykket mere markant.

  1. Ikea/pris 129,-
  2. Made by hand/ – Værkstedlampe pris 895,-
  3. Flos/Smithfield S Pendel Hvid pris – 6.500,00,-

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *