9 inspirerende teenageværelser


Der kommer et tidspunkt i dit barns liv, hvor det er klart til at få et værelse uden legetøj og det barnlige udtryk. Dit barn er nemlig blevet teenager, og har nu nogle andre prioriteter og interesser. Når børnene er yngre foregår legen ofte i stuen, eller der hvor de voksne opholder sig, og mange oplever at børneværelserne kan være lidt overflødige i en periode. Men når dit barn når op i teenagealderen, ændrer det sig pludselig, nu handler det om at løsrive sig fra forældrene, få noget privatliv og i højere grad prioritere deres sociale liv.

Det er jo en dejlig udvikling, til trods for at det kan være lidt vemodigt at pakke børneværelset væk. Men det er også en sjov udfordring, at skabe et nyt og mere voksent værelse til dit barn, med fokus på de funktioner det ønsker at rummet skal have. Det er ofte ting som en skrivebordsplads, en god seng, et lille lounge område til at hænge ud med vennerne, en god og overskuelig garderobe og sommetider er der også hobbyer der skal være plads til. Når teenageværelset skal indrettes, så er det måske heller ikke så meget du får lov til at bestemme, du kan komme med gode idéer, men chancerne for at det er teenageren der får det sidste ord, er nok ret store. Se det som en fælles opgave der kan knytte jer sammen, og hvor du kan få en unik indsigt i dit barns personlighed, behov og ønsker. Lav gerne værelset ud fra barnets hobby, eller i et tema som de identificere sig med.

Vi har samlet 10 inspirerende teenageværelser, som I måske kan kigge på sammen, og få gode idéer til indretningen.


Kilde

Denne løsning er helt genial, men kræver måske at du, eller nogen du kender, har hænderne skruet rigtig på. Det er selvfølgelig også noget du kan betale dig fra, at få lavet. Sengen her er indbygget, og har en hel masse funktioner, hvor der er plads til opbevaring, garderobe og udstilling af velvalgte dekorationselementer, der afspejler dit barns personlighed.


Kilde

Her har man virkelig tænkt i anderledes og unikke løsninger, og både tapetet og gyngehylderne, giver virkelig rummet karakter og personlighed. For mange teenagere er det også essentielt med et godt spejl, og dem kan man få med mange forskellige udtryk. Så brug gerne spejlet som et værktøj til at personliggøre barnets værelse.


Kilde

Her har vi en anden genial indbygget løsning, hvor seng, garderobe og opbevaringsplads er i ét. Det kan være en god investering at få speciallavet et møbel som dette, især til de små værelser, da dit barn jo trods alt skal bo der i mange år, inden de flytter hjemmefra.


Kilde

Lidt ligesom med neonskiltene, så kan metalskabe som dette også bringe kant og en rustik urban stemning til teenageværelset. Du kan måske endda finde nogle fede vintageskabe på loppemarkeder, som også kan spraymales i en farve der passer til det udtryk dit barn ønsker. Brug også gerne planter på teenageværelset, selvom du måske skal hjælpe med at huske på at de skal vandes, så findes der planter der bidrager til et godt og sundt indeklima på værelset.


Kilde

Her har vi et værelse, der tydeligvis er indrettet efter barnets interesse for fodbold. Det hjælper virkelig barnet til at føle ejerskab og stolthed over sit værelse, når man formår at skabe et værelse der afspejler dets interesser. Dette værelse er ligeledes indrettet til det aktive barn, så rummet også kan rumme at barnet kan udfolde sig fysisk.


Fotograf: Sam McAdam-Cooper, Stylist: Phoebe McEvoy

Her har vi et andet sejt musikværelse, hvor man virkelig har gjort noget ud af, at bruge musikelementer i indretningen. Det er en god idé at tænke lidt ud af boksen, fx her hvor man har brugt en flightcase som natbord og opbevaring.


Kilde

Her har vi en forholdsvis nem DIY, men som bringer enormt meget personlighed, og et unikt touch til teenageværelset. Det er også et projekt, som I måske ville have glæde af at lave sammen. Skab gerne nogle unikke, kreative og stemningsfyldte små miljøer på værelset, hvor teenageren kan være med sine venner.


Kilde

Højsenge er måske noget mange forbinder med værelser til lidt yngre børn, men de kan bestemt også bruges teenageværelset. Du kan både bruge en seng som er så høj at der er plads til et skrivebord under, eller bare en halvhøj seng som denne, hvor der kan skabes en rigtig boheme-hule under, hvor man kan hænge ud med vennerne og slappe af. Så slipper teenageren også for at skulle sidde i selve sengen med sine venner.

Vi ønsker jer held og lykke, med jeres eget indretningsprojekt.

Øverste foto er fra IKEA

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *