Et DIY legehus til børneværelset

Det er en populær trend nu, at lave en lille husramme til dit barns legehjørne på værelset. Her kan du se et udvalg af  DIY løsninger, hvor husene er i en helt simple udgave, som er forholdsvis let at gå til. Du kan også vælge gøre huset mere avanceret, ved at udnytte pladsen under madrassen med skuffer til opbevaring. Hvis du skal bruge huset som en seng, er det en god idé at tilføje tremmer også, afhængigt af barnets alder. Man kan også lave en husseng med aftagelige tremmer, så sengen kan tilpasses efter barnets alder.

Et godt råd er at huske at lave huller under pladen til madrassen, så man sikrer ventilation, som giver et bedre indeklima.

Altomindretning_5
Med en lidt tykkere madras i bunden, kan du sagtens bruge husrammen som en seng. Sengen kan personliggøres og dekoreres med sengetøj, puder, tæpper og bamser. En husseng giver også en god mulighed for at tilføje hyggelige lamper eller lyskæder på toppen. Her har man valgt at male rammen i en sart blå farve, der passe godt ind i den øvrige indretning. Hvis du vil male din husseng, så husk at vælge en giftfri maling, egnet til børnemøbler.

Altomindretning_diy_legehus_3
Med en lavere madras kan huset bruges som et lille legeområde til små såvel som ældre børn. Et lille hus som dette vil også kunne bruges andre steder i hjemmet, for eksempel i stuen, hvor du ellers ville have placeret et skumtæppe eller lignende til dit barn. Tilføj eventuelt en masse sjove puder og bamser, samt let adgang til barnets legetøj.

Altomindretning_diylegehus_2
Her har vi en forholdsvist stort legehus som måler 140 cm i længden, 105 cm i højden og 116 cm i bredden. Huset er bygget med tremmer i siden, hvilket giver et meget hyggeligt og intimt udtryk, som dit barn helt sikkert vil elske at lege i, eller sove i.

Altomindretning_diy seng
Her en lidt mere advanceret løsning, hvor sengen er hævet og pladsen under er godt udnyttet med skuffer til opbevaring. Det er måske ikke et projekt man kaster sig ud i som nybegynder, men du kan eventuelt prøve at alliere dig med en håndværker eller andre byggekyndige, som kan hjælpe dig med projektet.

10967712_10153101496094907_1713452815_n
Her har vi et hyggeligt lille hus, der er indrettet som et læsehjørne til barnet. Her er det en god idé med tremmer rund i siderne, hvor du kan placere puder op ad, for en bedre siddekomfort.

Hvis du har mod på at kaste dig ud i et lignende DIY projekt, kan du blandt andet se en vejledning her.

Kilder/Source:
Forsidefoto: Elinochalva // Foto 1: Decoracionbebes // Foto 2: Woonblog  // Foto 3: Mossroom.dk // Foto 4: Sandra Malene Bondersholt // Foto 5: Malene Østergaard Dahl //

5 Comments

  • Hej Marie,
   Tak for din kommentar, vi skal nok lave flere indlæg med inspiration til børneværelser til større børn 😉 God dag.

 • Jeg er interesseret i sengen, hvor kan man ser priser og hvordan kan man bestille?

  • Kære Rosa,
   Tak fordi du læser med. Selve sengen fås ikke fabriksfremstillet.
   Man kan vælge enten at få den fremstillet selv eller man kan få en snedker på banen.
   Hvis du vil have vores indretnings ekspertise eller hjælp til udvikling, så send endelig en mail.
   God fornøjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *