Indret en babykrog i soveværelset

Den første tid i dit barns liv, og måske i længere tid end det, er det meget typisk at dit lille barn sover i samme rum som dig. Det kan give nogle indretningsmæssige udfordringer i hjemmet når en lille ny pludselig flytter ind, og her er de voksnes soveværelse ingen undtagelse. Mange ønsker at skabe en æstetisk lille babykrog eller børnehjørne i deres soveværelse, som passer ind i den øvrige indretning, men som stadigvæk er dedikeret til barnet.

Vi har nogle gode råd og billeder til dig, der søger inspiration til hvordan du i dit soveværelse, kan tilegne og fremhæve et område til dit barn. 

maling
Små huse er stadig utrolig populære til børn og børneværelser, da det skaber fornemmelsen af et lille univers i børnehøjde, som er barnets helt eget helle. Men du behøver nødvendigvis ikke at gribe hammer og sav, eller investere i hus-formede børnemøbler. Med noget så simpelt som maling kan du lave et afgrænset område, fx hvor barnets seng, puslebord eller kommode står. Det skaber noget hygge til barnets sted, og med den rette farve kan det stadig kan indgå i soveværelsets øvrige indretning, uden at dominere hele rummet.

gulvtaeppe
Hvis du ikke har mod på et maleprojekt i dit soveværelse, kan du også bruge et tæppe til at fremhæve dit barns lille sted i rummet. Gulvtæpper bringer noget utrolig hyggeligt og varmt til dit soveværelse, og skaber et stemningsfuldt område til dit barn. Du kan enten gøre brug af et gulvtæppe der passer til indretningen i dit soveværelse, eller vælge et tæppe med et mere barnligt udtryk, som senere kan følge med ind på barnets eget værelse. 

farvetema
Hvis du er en af dem, der elsker at gå all-in på accessories til børneindretning, så giver det en rigtig fin effekt til barnets plads i rummet, hvis man holder sig indenfor de samme farvetoner. Her kan du med mange små objekter og pynteting, skabe et lille børneunivers i soveværelset. Med en smuk og behagelig rosa farve, som på billedet, kan du også skabe et område der bringer harmoni og ro, og ikke stikker for meget ud, i den nordiske indretning.

sengehimmel
Ved hjælp af en sengehimmel kan man fremhæve, og lave en let afskærmning til barnets seng eller vugge i soveværelset. En sengehimmel har noget trygt og roligt over sig, og kan give en bedre nattesøvn til børn der har svært ved at finde ro. Sengehimmeler kan købes i mange flotte udgaver, men er også en oplagt DIY opgave til redebygningen. Det er oplagt at finde én, i en farve der passer ind til resten af rummet. 

skillevaeg
Hvis du har et lidt større barn som du skal dele værelse med, kan en skillevæg også være en god mulighed. Skillevæggen giver mere afskærmning, og skaber et rum i rummet, til det barn der har brug for lidt mere plads. Til skillevægge som delvist skal opdele et rum, er det en god idé med vinduer, da det ikke forhindrer dagslyset i at komme ud i alle kroge. Udover det giver det en super flot effekt med et indendørs vindue som dette, og man kan med fordel have fuld afskærmning for neden og vinduer for oven, uden at miste denne effekt.

Kilder/source:
Forsidefoto: Design Milk, fotos af Claire Esparros// Foto 1: Vertbaudet // Foto 2: Cali Vintage // Foto 3: Instagrammer @mreiness // Foto 4: Leo and Bella // Foto 5: Bolig Liv //

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *