Opfindsomme børneværelser

Ofte er det småt med plads i børneværelset, men det forhindrer ikke kreative løsninger. Med få midler og lidt planlægning kan du skabe funktionelle og opfindsomme løsninger, der får det meste ud af rummet ved at tilføre det nye funktioner, der både er finurlige og praktiske. Leg med farver, former og mønstre i indretningen og skab et eventyrligt frirum for dit barn.

DIY boerneseng 1
Her er en lille, indbygget niche i rummet blevet indrettet som dukkehus. Det lyserøde tapet giver den helt rigtige stemning til pigeværelset, og med stol, skrivebord og lampe kan barnet hygge sig med at læse eller lave lektier. Stolens gule farve og den mintgrønne lampe skaber en flot kontrast til de hvide vægge, og det farverige tapet giver en spændende dynamik til det lille rum.

DIY boerneseng 3
Ved at dele rummet i to kan barnet have sit eget lille ‘arbejdsværelse’ med skrivebord i det ene, og et ‘prinsesserum’ ved siden af, hvor hun kan klæde sig ud og lege prinsesse.

DIY boerneseng 2
Trappen op til hemsen, hvor barnet har sin soveplads, kan også udnyttes for at give mere plads på gulvet. Indrettet med hylder kan den bruges som reol med mulighed for at opbevare legetøj og bøger.

DIY boerneseng altomindretningdk
Hvis børneværelset er placeret i et smalt rum med højt til loftet, kan du få mere ud af rummet ved at bygge en hems. Det giver mere gulvplads og større bevægelsesfrihed i rummet, og dit barn vil elske at have sin helt egen lille hule at sove i. Her er hemsen placeret over døren med en længde på 2 meter, så der er god plads også når barnet er blevet teenager, ligesom værelset vil kunne bruges som gæsteværelse, når barnet flytter hjemmefra.

DIY boerneseng altomindretningdk 2
Også her kan stigen op til sovepladsen samtidig bruges som reol med god opbevaringsplads. Her udført i olieret egetræ.

Kilde kredit: 1. Tim Van De Velde / 2+3+4. Knæhøj karse 5+6. Københavns Møbel Snedkeri/med udsigt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *