Sådan kan du opbevare børnebøger

De fleste børn elsker bøger – og har masser af dem! Der findes så mange smukke, skønne og sjove børnebøger derude, at det kan være svært at sætte en stopper for samlingen. De mange bøger giver dog ofte en udfordring i indretningen af børneværelset, men der er faktisk rigtig mange spændende og sjove måder at opbevare bøger på, som vi vil vise jer i denne artikel.

opbevaring_vaeg

Foto til venstre via Liveloudgirl

 

På et lille børneværelse hvor gulvpladsen er trang, er det oplagt at opbevare bøger på væggen, da mange af de løsninger der findes, ikke fylder særlig meget ud i rummet. Det er også en god måde hvorpå man kan bruge de fine bøger som en udsmykning på væggen, i stedet for at de ligger gemt væk. At opbevare bøger på væggen kan også være en fordel hvis man har små børn, hvor nogle af bøgerne ikke skal være tilgængelige for små pilfingre selv at få fat i. Her får du 4 bud på opbevaringsløsninger til væggen:

 1. Pocket – Pocket fra Normann Copenhagen er genial til mange formål og i mange rum, men de kan særdeles også bruges i et børneværelse. Der findes flere forskellige farver og størrelser som kan mikses på væggen, og derved skabe en flot udsmykning.
 2. Gallerihylde – IKEA er mange børnefamiliers go-to når der skal handles praktiske ting ind til børneværelset. IKEAs FLISAT serie har nogle rigtig smukke simple nordiske ting, så som denne klassiske gallerihylde til bøger. Det er nemt at lave et såkaldt IKEA-hack på disse hylder da de er ubehandlede og tager godt imod maling.
 3. Kurve – Det gælder nogle gange om at tænke alternativt, mange af de løsninger du måske har til at stå og flyde rundt omkring, kan med fordel hænges op på væggen. Fx hvis du har nogle flotte ståltrådskurve som denne fra Rice, kan det give et superfint overskueligt udtryk at hænge dem op på væggen til bøgerne.
 4. Tallerkenrække – En klassisk og meget dekorativ løsning er, at bruge en tallerkenrække til udstilling af bøgerne. Det kan enten være en ny som denne fra Oliver Furniture, eller bedstemors gamle. Ulempen er, at der er begrænset med plads, men en tallerkenrække kan også hænge fremme med de billedskønne yndlingsbøger, hvor resten af bogsamlingen kan gemmes et andet sted.

opbevaring_gulv

                                                                Foto til venstre via Thislittlestreet & til højre via LindellsUnivers

Har man gulvpladsen, er der rigtig mange sjove små møbler hvori man kan opbevare bøger. Det første billede er fra en DIY løsning, hvor man har fundet og malet en kasse der passede til bøgerne, og efterfølgende sat nogle ben på. Det er en nem gør-det-selv opgave, og en måde at personliggøre bogsamlingen. Men vi har også 4 andre bud på små opbevaringsmøbler til gulvet, som kommer her:

 1. Baa-Baa Book Shelf – Dette lille læse-lam, kan ikke andet end få én til at trække på smilebåndet. Det er en rigtig sød og anderledes løsning, som de små størrelser helt sikkert vil elske, og som i høj grad vil opfordre til læsning og leg.
 2. Slotted system Bookcase – Her kommer et superæstetisk lille opbevaringsmøbel! Det er helt oplagt hvis man har en lille børneafdeling i sin stue, hvor man gerne vil have nogle bøger stående, men uden at det bliver for trættende at se på. Møblet fås både i valnød, ask, sort og hvid.
 3. Plantekasse – En plantekasse til bøger? Hvorfor ikke! Til de lidt større børn, er en plantekasse som denne fra Ferm Living, som fås i smukke farver, en god og elegant løsning at opbevare bøger i stilfulde børneværelser. Og hvis junior pludselig ikke vil bruge den mere, så vil de voksne sikkert med glæde overtage den.
 4. Dukkeseng – En gammel dukkeseng, som her på billedet, er også en rigtig simpel og fin løsning til opbevaring af bøger. Måske har dit barn allerede en dukkeseng stående som dukkelise alligevel ikke rigtig bruger, så er det en god idé at udnytte den til opbevaring af bøger i børnehøjde.

opbevaring_hjul

Foto til venstre via DecoPeques

Opbevaring på hjul kan være guld værd når man har børn i en bestemt alder. Der hvor legesagerne bare flyver frem og tilbage fra værelset til stuen, og aldrig rigtig har en fast plads. Hvis man samler bøgerne i et rullemøbel, kan det jo være at bøgerne i det mindste holdes lidt samlet når de fragtes frem og tilbage. Junior kommer i hvert fald helt sikkert til med at synes at det er en sjov løsning. Ligesom i sidste kategori med gulvmøbler, så kan de her rullemøbler også laves i et hav af sjove og nemme DIY udgaver. Den nemmeste løsning indeholder en kasse, maling, 4 hjul og et par timers arbejde. Men du får også lige 4 bud på ”færdiglavede” løsninger af opbevaring til bøger på hjul:

 1. IKEA FLISAT – Her kommer IKEA FLISAT altså igen! De har flere gode løsninger til bøger i den serie, og denne lille rullevogn er én af dem. Den kan også indgå i en DIY løsning, da du kan male på den og udskifte snoren.
 2. Gåvogn – Gåvognen er for mange et velkendt møbel, der hører til i en bestemt fase i barnets liv. Men den er altså også genial til at opbevare bøger i. I starten fordi man gerne skal tilføje lidt vægt i vognen, mens barnet lærer at bruge den. Men også når barnet har lært at gå, kan det rullende bibliotek bringe glæde. I denne kække gule farve fra BRIO bliver den også svær at få ud af børneværelset igen, og så kan den jo ligeså godt bruges til opbevaring af bøgerne.
 3. Nordal Downtown Trådkurv – I første øjekast er dette måske ikke det typiske møbel til et børneværelse, men med en god stak børnebøger i, kan man hurtigt komme på andre tanker. Denne høje trådkurv på hjul er god til de lidt ældre børn eller det seje børneværelse. Den er også rigtig god hvis formålet er at den skal opbevare bøger i stuen, og falde lidt bedre ind i forældrenes stil.
 4. Bloomingville kasse – Hvis du ikke lige har mod på en DIY, eller de gode idéer ikke lige kommer til dig, så kan løsningen være en kasse som denne fra Bloomingville. Den fås med en række forskellige søde motiver og tekster.

Vi håber at I blev inspireret til en opbevaringsløsning af juniors bogsamling!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *