10 pendler til dit spisebord

Belysningen over dit spisebordet er vigtig og skal vælges med omhu, det er ikke hvilken som helst pendel der er egnet til et spisebord. Lyset skal gerne være blødt og spredt over spisebordet, det skal ikke være for direkte, så det blænder dem der sidder ved bordet. Det er derfor en god idé at vælge lamper, der er afskærmede forneden eller som er dybe. Sørg også for at hænge lampen i en højde, så alle ved spisebordet kan se hinanden i øjnene. Hvis du har mulighed for det, er det også en god idé at have en dæmper på spisebordslampen, da det er rart at kunne skifte graden af lys efter om man sidder og arbejder ved bordet, eller om man hygger med stearinlys og en god dessert.

Vi har samlet 10 pendler som er egnede til spisebordet.

  1. Cache fra Le Klint: Cache på fransk betyder “skjult”, og det navn passer rigtig godt til denne lampe, hvor den karakteristiske foldede Le Klint skærm, er skjult oppe i pendlen, og derved afgiver et blødt og behageligt lys.
  2. Ginger 32 fra Marset: Denne pendel er designet af Joan Gaspar som en hyldest til trommeslageren Ginger Baker, fra det britiske 1960’er band Cream. Lampen er smukt konstrueret af egetræ og aluminium og afgiver et indirekte og diskret lys.
  3. Goccia H2 fra Rotaliana: Denne smukke dråbeformede pendel er i mundblæst mat opalglas, og afgiver et flot og spredt lys.
  4. IC S1 fra Flos: Smuk pendel af messing og glas fra Flos. IC s1 har et moderne og elegant udtryk, og er både funktionelle og skulpturel.
  5. ST902 af Tom Rossau: Denne pendel giver et behageligt lys, den har en unik form, som er er lavet af birketræsfinér. Den helt runde model 902, er desværre udgået.
  6. Studio fra Muuto: Flot lampe fra Muuto, lavet af massivt aluminium med en glas diffuser i bunden, som sikre et behageligt lys.
  7. Fluid Pendel fra Muuto: Her kommer en anden fin pendel fra Muuto, der med et enkelt og stilrent design giver et afskærmet og blødt lys til spisebordet.
  8. Aérostat fra Fabbian: Elegant og stilren pendel af glas, med en metalbase som giver pendlen kant.
  9.  Flat S1 fra Light Point: Denne pedel har en smuk slank form, med et spredt lys og LED-lyskilde. Model er udgået.
  10. Under The Bell fra Muuto: Endnu en fin lampe fra Muuto på listen, denne lampe er næsten blevet en klassiker, med sin flotte form og stoflighed.

 

Skriv et svar