Color block dine vægge

Color blocking er en metode, hvor man kombinere flere solide, stærke farver sammen. Det kan være indenfor både mode, kunst, møbler og interiør. Men ved hjælp af maling, kan du også color blocke dine vægge, og skabe en interessant vægdekoration i hjemmet. Color blocking i indretningen er ikke nogen ny trend, men det er en tendens der konstant er i forandring, da der hele tiden kommer nye farver og former frem i spotlyset. Color blocking er en meget elegant og spændende måde at udsmykke sit hjem, og kan somme tider relateres til Art Deco eller Bauhaus, hvis man bruger de rigtige farver og geometriske former. Når vi taler om maling på vægge, dækker termet color blocking også over delvis maling af vægge i geometriske former, og ikke nødvendigvis at stille stærke farve op mod hinanden. Det vil denne artikel også bære præg af.

Vi har fundet nogle billeder til jer, der illustrere forskellige måder, hvorpå du kan bruge color blocking på dine vægge.


Du kan med fordel bruge color blocking til at fremhæve skæve vinkler i dit hjem, så som skrå vægge. Udnyt muligheden for at danne et geometrisk mønster på en væg der i forvejen er afgrænset i en geometrisk form. Du kan også bruge maling til at skabe illusionen om en skrå væg, for at bringe lidt hygge og intimitet til boligen, ligesom på billedet til venstre. Det fungerer godt, hvis du har mange hvide vægge og højt til lofts.


Color blocking fungerer allerbedst, hvis du også bringer dybderne i rummet i spil. Her kan du se eksempler på, hvordan man med color blocking, kan skabe interessante dybder og kontraster ved hjælp af trapper. Du kan også male halve vægge der står ud i rummet, eller forskellige niveauer i gulv eller loft, for at opnå en lignende effekt.


Her er color blocking brugt på en lidt anden måde, hvor man ikke har stillet to eller flere stærke farver op mod hinanden, men brugt en hvid farve som kontrast. Ved at male henover døre fremhæver du effekten, da farven pludselig bliver en aktiv og bevægelig del af rummet. Men det kræver også, at du tænker lidt over dit valg af dørhåndtag, da den flotte effekt kan falde lidt til jorden, hvis dørhåndtaget ikke er så pænt at se på.


Du behøver ikke at male store flader, for at bruge metoden color blocking. Du kan også opnå et spændende resultat ved at male mindre firkanter eller andre former på dine vægge. Ligesom på billedet til venstre, kan du bruge firkanterne som en slags indramning af dine yndlingsmalerier eller vægudsmykning. Men du kan også skabe et spændende resultat, ved at placere formerne lidt mere “random” og gerne henover døre, karme eller andre elementer der står ud i rummet, så du skaber dybde og en mere interessant flade.

Kilder/Source:
Forsidefoto: Masquespacio // Foto 1: Apartment Therapy  // Foto 2: Alessandra Salaris // Foto 3: Apartamento, foto by José Hevia // Foto 4: Alicia Taylor // Foto 5: Hjemme hos Jennifer Shalom, designet i kollaboration med Cuffhome // Foto 6: Elle Deco // Foto 7: Sveinung Bråthen // Foto 8: Please Wait To Be Seated //

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *