Sådan kan du lave en flot gallerivæg

En gallerivæg er en fantastisk måde at dekorere en tom hvid væg på! En samling af kunst på væggen, udstråler din personlighed, da du kan fremvise de malerier, prints og andre væghængte objekter, som du har samlet med omtanke og holder særligt af.

Men hvad er hemmeligheden bag at sammensætte en smuk gallerivæg? Der findes mange måder at gøre det på, som afhænger af din indretningsstil. En måde at gøre det på er, at sammensætte et varieret udvalg af fotografier og kunst, i en række uoverensstemmende rammer. Prøv også at give afkald på perfektion og symmetri, når du hænger billederne op, da det kan give ekstra kant til din udstilling. Uanset om du er til det lidt vilde, frie look, eller om du ønsker en mere symmetrisk og sammenhængende løsning, er det en god idé at kortlægge opstillingen inden den endelige placering. Det kan gøres ved, at lægge rammerne på gulvet først, eller endnu bedre, at klippe papstykker ud i tilsvarende størrelser, og eksperimentere med placeringen på væggen, ved hjælp af tape.


Det er ikke nødvendigvis kun billeder, som kan hænge på en gallerivæg. Du kan opnå en rigtig flot og personlig effekt, hvis du kombinerer dine billeder med objekter der kan hænges på væggen, ligesom på billedet her. En sammenhæng i farver og materialer, gør denne gallerivæg yderst vellykket.


Hvis der er nogle bestemte farver som du godt kan lide at bruge i indretningen, for eksempel på møbler eller pyntegenstande, så er det en god idé at lade disse farver gå igen på din gallerivæg. Det er med til at skabe en rød tråd i indretningen, og giver din gallerivæg et sammenhængende look.


På denne smukke gallerivæg, har man valgt at bruge samme slags rammer til alle billederne. Hvis du ønsker at din gallerivæg skal have et mere stramt og symmetrisk udtryk, er det en god idé at bruge ens rammer. Men overvej at bryde lidt med grid’et, så det hele ikke bliver for symmetrisk.


Denne gallerivæg er både asymmetrisk og legende, samtidig med at den hænger utrolig godt sammen. Det skyldes at man har valgt at lade nogle farver gå igen i flere af billederne, samt at motiverne på billederne hænger godt sammen. Hvis man ønsker et udtryk som dette, er det en god idé at beslutte sig for et overordnet tema på farvetoner og stil, og holde sig indenfor det.


Her har vi en gallerivæg med knald på! Billederne er store og farverige, hvilket gør at opstillingen med det samme fanger øjet. Hvis du har højt til lofts i din bolig, er det en god idé at udnytte loftshøjen og lade din gallerivæg udfolde sig vertikalt. Et godt sted til en gallerivæg er over et møbel, da det også laver en usynlig guideline for bredden på din opstilling. Det kan for eksempel være over en sofa, seng eller kommode.


Her kan du se et eksempel på hvordan man kan planlægge sin gallerivæg, med papir og tape, inden du begynder at hænge billederne op.

For neden kan du se et bud på 4 billeder, der passer smukt sammen på en gallerivæg, hvor man blander fotografier, stregtegninger og billedkunst.

Kilder/source:
Forsidefoto: // Foto 1: Umami Mart // Foto 2: PH // Foto 3: Umami Mart // Foto 4: Avenue Lifestyle // Foto 5: Line Klein for Alt Interiørs// Foto 6: Momtastic //

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *