Skab liv til dine vægge – 5 ideer til vægdekorationer

Hvide vægge er en nem løsning, hvis du gerne vil give dit hjem et tidløst look. Men hvis væggene får lov til at være bare, giver det ofte en kedelig effekt. Rummene kan hurtigt føles nøgne og triste, og hjemmet mangler liv og personlighed. Med vægdekoration i form af velvalgte billeder, der fortæller deres helt egen historie, kan du give dit hjem sjæl og i høj grad give det dit eget personlige præg.

Find malerier eller fotografier med motiver, som tiltaler dig, og overvej hvordan de kan tage sig bedst ud på væggene i din bolig. Pas på med at hænge for mange billeder op på én gang. Et par få, nøje udvalgte billeder er bedre end for mange, som kan ende med at give rummet et forvirret udtryk. Pointen med at pynte dine vægge er at skabe liv og give øjnene noget behageligt at hvile på, og derfor bør der ikke være for mange forskellige billeder på én gang.

Her kan du se 5 eksempler på, hvordan du kan dekorere dine vægge:

Dekoration_rammer_væg_inspiration_altomindretning
En personlig gallerivæg er en sjov og kreativ løsning, hvor du vælger en række billeder i forskellige størrelser, rammer og motiver. Her gælder det om at finde en balance mellem motiverne, så de forskellige billeder tilsammen alligevel danner et harmonisk helhedsindtryk. Det kan for eksempel gøres som på billedet her, hvor rammerne forneden er placeret, så de danner en lige linje. Det skaber ro og gør opstillingen behagelig at kigge på. Det er samtidig vigtigt at skabe noget variation, så det ikke virker kedeligt. Det kan du gøre det at benytte vidt forskellige motiver og størrelser for at give det et twist.
Foto: Hubpages

Billeder_stuen_inspiration_Alt om indretning_1
Du kan også vælge at dekorere væggen med et enkelt, stort maleri eller fotografi. Det passer især godt på steder, hvor du har god plads på væggen. Et stort billede kan skabe en næsten skulpturel effekt og samtidig understrege den genstand, der er placeret umiddelbart under det, som du kan se her på billedet, hvor det fine fotografi af havet virker som en naturlig kontrast til den simple træbænk forneden. Et stort billede kan også hjælpe ved at give farve og dynamik til en lidt bar og kedelig plet i rummet.
Foto: kara rosenlund

Billeder_stuen_inspiration_Alt om indretning_3
Har du god vægplads og vil du gerne skabe en dramatisk effekt som baggrund for dine møbler, kan du placere en hel billedserie på væggen. Her kan du se, hvordan en hel væg kan dekoreres, så det giver et spændende helhedsindtryk i rummet. De 12 motiver er hængt, så de flugter, og ved hjælp af ligheden i motiverne skaber de tilsammen ét stort, varieret motiv.
Foto: Soonl

indretning_inspiration_altomindretning_123
Foto: Thedesignfiles

Billeder_stuen_inspiration_Alt om indretning_2
Foto: Carla Fletcher

Soveværelse_inspiration_dekroation_vægge
Foto: Avenuelifestyle

Her forneden kan du se eksempel på billeder, der vil passe godt sammen på en gallerivæg:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *