Vi kan ikke få nok vintage!

Har du også genbrugs- og vintagefeber? Mange vælger at indrette sig med genbrug og vintage, da det kan give hjemmet personlig karakter, men også fordi det skåner miljøet fra at skulle fremstille flere møbler, når der nu allerede findes så mange fine ting derude, som mangler et nyt hjem.

Uanset om du går all-in på genbrug, eller blot bruger få vintagegenstande i din indretning, så er den vedvarende genbrugstrend ikke til at overse. Det bugner med mennesker på loppemarkederne, nye hippe genbrugsbutikker bliver ved med at poppe op, og fjernsynsprogrammer om genbrug og antikke møbler, er der efterhånden også mange af.

Men selvom loppemarkeder stadig hitter, kan du nu også i høj grad købe antik og genbrugsting på sociale medier, så som Instagram og Facebook. Der er efterhånden mange der specialisere sig i, at udvælge og opkøbe ting på loppemarkeder, og sælge dem videre. På den måde slipper du selv for besværet med at tage af sted på markederne, og du kan shoppe håndplukket genbrugsguld, hjemme fra din egen stue.

Men uanset hvordan du har fundet frem til din genbrugsskat, bringer det en særlig glæde med sig, når du finder noget helt unikt til din bolig. Genbrug og vintage i indretningen giver dit hjem karakter, og får det til at emme af personlighed. Der er også mange der får stor fornøjelse af, at sætte sit personlige præg på et genbrugsmøbel, med maling eller anden istandsættelse.

Vi vil nu vise jer nogle inspirationsbilleder af, hvordan man kan indrette sig, med genbrug og vintage.

Foto 1Foto 2Foto 3Foto 4

Borde er ofte et dominerende møbel i en indretning, fx. er spisebordet en stor del af spisestuens udtryk, det samme gælder for et skrivebord. Hvis du gerne vil have lagt en “vintage-bund” i din spisestue, så er bordet altså den bedste måde at gøre det på. Herefter kan du stramme looket op med ens, minimalistiske stole, eller du kan føre genbrugsstilen fuldt ud og benytte flere blandede stole, mere om det senere. Der er også mange små fine genbrugsborde derude, som kan benyttes som sideborde, sofaborde, natborde eller til børneværelset.

Foto 1Foto 2Foto 3 Foto 4 Foto 5Foto 6

Lamper er en nem måde hvorpå du kan få sat et vintage prik, på indretnings i’et i dit hjem. De vintage- og genbrugslamper der hitter mest, har et franskt industrielt udtryk, som står smukt i kontrast til planter og træmøbler. Men sørg for at forhøre dig hos en en elektriker, inden du tager en gammel lampe i brug, for at være på den sikre side med elektronikken.

Foto 1Foto 2Foto 3Foto 4

Genbrugsstole kan være et festligt indslag i et minimalistisk hjem, de kan stå og pynte for sig selv i et hjørne eller fx bruges som et natbord i soveværelset. Det at bringe en enkelt vintage stol ind i din ellers stilrene indretning, giver et sjovt tvist, som bryder med det strømlinede, og bringer lidt varme og tyngde til rummet. Der findes også mange skønne industrielle kontorstole, som passer rigtig godt ind i det moderne hjemmekontor. Hvis du bare ikke kan få nok af genbrugsstole, så kan du samle en hel masse forskellige og bruge omkring dit spisebord.

Foto 1Foto 2Foto 3Foto 4Foto 5Foto 6

Lidt vintagenips er der næsten altid plads til, ikke sandt? Hvis du ikke er til vintage- og genbrugsmøbler, men gerne vil have lidt af den sjæl ind i dit hjem, som de gamle ting bringer med sig, så kan du med fordel gå efter de små genstande. Stil gerne flere sammen i en klynge, for at øge effekten. Det kan være sjovt at opbygge en stor samling af noget, som fx gamle skeer, der kan pynte i dit hjem, som en lille historie. Keramik er jo også et ganske populært samlerobjekt, men også netop derfor, er det svært at opstøve på loppemarkederne. Så er du til Arne Bang, må du nok kigge i vintageforretningerne og på auktionerne. I stedet for at gå efter et samlerobjekt, kan man også gå på jagt efter vintageting til et specielt sted i hjemmet. Fx. hvis du ønsker at omringe dig med genbrug og vintage i hjemmekontoret, eller hvis du gerne vil bringe en vintagestemning med gamle kobber potter og skærebrætter, ind i dit køkken.

Foto 1Foto 2 Foto 3Foto 4

Der findes mange skønne genbrugsskabe, som kan være sjove at give en ny funktion i hjemmet. For eksempel kan du bruge et lille skab som et natbord, et gammelt arkiv skab til sko, eller en skænk til vasken på dit badeværelse. Det vil med sikkerhed give en helt unik kant til din bolig, hvis du er kreativ og finder en ny funktion til dit loppefund. De fleste gamle skabe er af en mørk træsort, så hvis ikke det lige passer ind i din bolig, kan du også med fordel male dit skab, og derved give det nyt liv.

Vi håber at du er blevet inspireret til, hvordan du kan bruge genbrug og antik i din indretning, god skattejagt!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *