6 ideer til køkkenø i landlig stil

Der er noget særlig hyggeligt og idyllisk over den rustikke, landlige indretning, og den passer især godt til køkkenet. I dette indlæg får du 6 ideer til, hvordan du kan indrette køkkenet med køkkenø i en landlig stil.

En køkkenø er en god løsning, hvis du vil skabe ekstra bordplads og arbejdsområder i køkkenet. Den giver nemlig masser af bordplads til tilberedning af mad og er samtidig god, hvis du vil hyggesnakke med familie eller gæster over en kop kaffe eller et glas vin. Det rustikke udtryk skabes især, når du mikser naturlige materialer som sten og træ på gulv, loft og vægge, hvilket kan give køkkenet mere dynamik end man normalt ser.

For at understrege den landlige stil kan du fremhæve vægfliser, køkkenskabe og bordplader, ligesom pynt kan understrege stilen i din køkkenindretning.

landligt koekken
Et flot, gammeldags og solidt træbord er perfekt til at give fornemmelse af at befinde sig i et rigtigt landkøkken. Det går fint i spænd med de polerede loftsbjælker og skaber kontrast til de fine, hvide køkkenskabe. Hylderne under bordet giver desuden god opbevaringsplads.

Elizabeth Cooper's Sag Harbor Home – Lonny Magazine
Her er der en stærk kontrast mellem de hvidmalede vægge, loft og køkkenskabe på den ene hånd, og de rå loftsbjælker, bordplader og træbord på den anden hånd. Fordi indretningen er simpel og luftig, fungerer det rigtig fint og giver indtryk af et elegant, moderne køkken.

Køkkenø_landligt udtryk_altomindretning_3
Igen en robust køkkenø, denne gang en mere moderne løsning med hjul og metalhylde under bordet. Den slanke, aflange form gør det til et godt arbejdsbord, og det går fint i spænd med de mørke skabslåger og komfurets blanke metaloverflade.

Køkkenø_landligt udtryk_altomindretning_5
Et kombineret køkken- og spisebord, hvor familien kan samles om et uformelt måltid. Fordi der er god plads omkring bordet, giver det fin mulighed for et samtalekøkken, hvor man også får lyst til at hænge ud imellem måltiderne.

Køkkenø_landligt udtryk_altomindretning_4
Har du god plads i køkkenet, kan du overveje et stort, flot bord som dette med hvid marmorbordplade oven på et fint, gammeldags træbord. Praktisk arbejdsbord og godt med opbevaringsplads. De fine krukker og trækurve bidrager til indtrykket af stemningsfuld herregårdsidyl.

Kitchen Island
Her er tilføjer skuffer og trækasser til ekstra opbevaring, så man får mest muligt ud af køkkenøen. Med diskrete hjul under bordet kan det let flyttes, hvis der pludselig bliver brug for mere gulvplads.

Foto kredit: 2. Elizabeth Cooper’s Sag Harbor Home – Lonny Magazine / 3. Murray Mitchell / 4. Upperlyne & Co. / 5. Cantley and company

3 Comments

 • Jeg er interesseret i den køkkenø der er et billede af på siden “Køkkenbord i fyrtræ med åbne hylder til opbevaring”. Hvad er prisen og hvad er målene?
  Mvh
  Peter

  • Hej Helle,

   Bord som køkkenø, er en special opgave.
   Hvis du har mål og ønsker, så hjælper vores udvikling dig gerne videre.
   Send gerne en mail, hvis det stadig er interessant.

   /Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *