Dekoration med planter i køkkenet

Dekoration med planter og blomster, er ikke længere kun forbeholdt den indre romantiker. Planter er utrolig dekorative i sig selv, og en god måde at opnå et spil af farver og strukturer i ethvert rum. I denne artikel vil vi handle om, hvordan du kan dekorere dit køkken ved hjælp af planter og botaniske motiver.

 
Hvis du er usikker på dine evner til at holde planter i live, kan du sagtens opnå plantens dekorative effekt, ved hjælp af plakater og prints med plantemotiver. Planteplakater kan dog også bruges som et supplement til dekoration med levende planter, da de to ting fremhæver og komplimentere hinanden.


Her er endnu et forslag til dig, der foretrækker ikke at have planter der skal passes og plejes, men stadig ønsker den botaniske stemning. Tapeter kan noget som plakater ikke kan, nemlig give en meget intensiv og gennemført effekt. Det er en god idé, kun at bruge tapeter med plantemotiv på en enkelt væg eller dele af en væg, især hvis motivet er meget sprudlende. Find et tapet i farver, der komplimentere de øvrige farver i dit køkken, for at opnå en helhedsfornemmelse.


Hvis du ønsker et meget stilrent og enkelt udtryk, så kan du med fordel nøjes med at placere én enkelt, stor plante i dit køkken. Store planter giver et meget yndefuldt udtryk, samtidig med at den bringer noget liv i dit køkken, og bryder med det strømlinede.


Hvis du har grønne fingre, og er helt tosset med planter og blomster, så kan du pynte hele dit køkken med mange forskellige planter. Det er en fordel at placere planterne i forskellige højder, for også at bruge den vertikale plads i køkkenet. Det kan gøres ved, at placere planterne på åbne hylder og reoler, eller de kan hænges direkte på væggen. Brug gerne hængeplanter til de øverste hylder, og mindre eller mellemstore planter til køkkenbordet. Du kan eventuelt eksperimentere med, at lave din helt egen indendørs køkkenhave med krydderurter og grønsager.


Hvis du er til det stilrene køkken, men ønsker at bryde det med lidt grønt, så kan du også bruge bordpladen i dit køkken, til at lave et lille stilleben med planter. Det kræver selvfølgelig at du har noget ekstra bordplads som du gerne vil ofre til formålet. Stil gerne planterne i små klynger, eller sammen med andre køkkenting.


Her får du nogle eksempeler på pynt til dit køkken, hvis du ønsker at indrette dig med planter og plantemotiver:

1. Plakat fra Kristina Dam: Fås med flere forskellige motiver, så du kan sammensætte 2 eller flere
2. Plakat fra Martin Moore: Mørk og stemningsfyldt planteplakat
3. & 4. Uashmama urtepotter: Lækre håndlavede og vaskbare papirsposer til dine planter, fås også i helt store til dine gulvplanter
5. VertiPlants vægkrukke: Væghængt potteskjuler, hvis du ønsker få planterne op i en højere højde
6. Tapet med bambusmotiv: Tapet med dekorative bambusblade
7. Flora tapet: Farverigt, men afdæmpet, tapet med blomstermotiv

Source/kilder
Forsidefoto: Javier Wainstein via Behance / Foto 1: Stadshem / Foto 2: Coco Lapine / Foto 3: Entrance / Foto 4: Ahre Fastighetsbyrå / Foto 5: Stylingbolaget / Foto 6: Keeelly91 Interior Blog / Foto 7: Cantilever / Foto 8: Sköna Hem / Foto 9:  Simply Grove / Foto 10: Lotta Agaton

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *