Dyrk den rå køkkenstil med betonbordplader

Når du hører ordet beton, tænker du måske først på triste betonblokke i et nedslidt boligkvarter. Ikke ligefrem noget, du vil have i din egen indretning, vel?

Beton har måske haft ry for at være et kedeligt og billigt materiale, men de senere par år har det alligevel sneget sig ind i mange indretningstrends – og med god grund. Hvis du kombinerer beton med de rette materialer, kan det nemlig give en virkelig lækker effekt. Beton kan, når det bruges rigtigt, give boligen en moderne, rå og industriel stil. Vi er især vilde med beton i indretningen af køkkenet, hvor det solide materiale gør sig godt som bordplade til køkkenbordet. Beton er glimrende til et arbejdsbord, der skal kunne tåle lidt af hvert, og du kan få rigtig flotte bordplader af beton, der egner sig glimrende til madlavning med sin robuste overflade.

Faren ved beton er dog, at det hurtigt kan komme til at virke koldt, sterilt og en tand for minimalistisk. Derfor er en det en god idé af afbalancere den grå beton med et varmere materiale som træ. Vi har derfor samlet en hel række flotte køkkenborde, hvor bordpladen i beton er kombineret med træmaterialer i mere eller mindre rustikke udgaver.

Altomindretning_køkkenindretning_materialer_beton_træ_2
Her skaber træets varme glød en dynamisk kontrast til den smukke og kraftige betonbordplade. Fronterne er i patineret fyrretræ, og det samlede udtryk er et rustikt køkken, der både virker moderne og samtidig emmer af god, gammeldags hygge.

Altomindretning_køkkenindretning_materialer_beton_træ_3
I dette køkken får det industrielle look virkelig lov til at folde sig ud. Betonbordpladen kombineret med hvide fronter og industrielle højstole i træ og jern giver indtryk af et cool og meget moderne køkken.

SONY DSC
Hvidt og gråt kan være en flot og diskret kombination, som det for eksempel ses her med en bordplade i grå beton og nedenunder hvide skabe og gulv i mørkt træ. Her mikset med accessories i lyst træ, der bløder udtrykket op og giver det et strejf af noget let og legende.

Altomindretning_køkkenindretning_materialer_beton_træ_5
Du kan også mikse den kraftige betonbordplade med rustikke træoverflader på fronter og inventar. En enkel, men meget stemningsfuld løsning.

Altomindretning_køkkenindretning_materialer_beton_træ_7
Her er betonbordpladen kombineret med hårde hvidevarer i rustfrit stål, som matcher den grå bordplade. Det mørke træ afbalancerer det lidt hårde udtryk fra stål og beton.

Altomindretning_køkkenindretning_materialer_beton_træ_8
Strømlinet indretning med bordplade i beton, der er kombineret med hvide grebsfrie fronter og låger og et smukt, mørkt plankegulv.

Altomindretning_køkkenindretning_materialer_beton_træ_9
En lidt “pænere” udgave, hvor bordpladen er knap så tyk og lysere i indfarvningen. Kombineret med rustikke træhylder i en varm nuance og et mørkt plankegulv, så køkkenet ikke virker sterilt.

Altomindretning_køkkenindretning_materialer_beton_træ_10
Et råt køkken i beton med låger i massivt træ, hvor træstrukturen er synlig. Hertil mikset med hylder i træ, hvilket giver en god kontrast til betonelementerne.

Altomindretning_køkkenindretning_materialer_beton_træ_11
En flot kogeø med betonbordplade og fronter i massivt træ. Selve væggen er også dekoreret med en stor, firkantet flade i rustikt træ, der sammen med de øvrige træoverflader har en næsten dramatisk effekt på køkkenets indretning. En enkel og samtidig ret unik og minimalistisk løsning.

Altomindretning_køkkenindretning_materialer_beton_træ_12
Køkken indrettet med gråt epoxy gulv, som komplementerer den grå bordplade i beton. En smuk og enkel løsning, hvor den lange, hvide hylde flugter med betonbordpladen.

Altomndretning_køkkenindretning_materialer_beton_træ_1
Et lille køkken med en betonbordplade i medium tykkelse. Endevæggen er beklædt med lyse træbrædder, en skøn detalje, der giver en varm effekt i hele rummet, skaber kontrast til den grå bordplade og samtidig fremhæver lyset omkring vinduet på en rigtig fin måde.

Foto kredit: 1. Estherjostmeijer / 2. Justine Hughjones / 3. unknown / 4. Jolandakruse  / 5. Jolandakruse  / 6. Paulina Arcklin / 7. Mark Dam  / 8. Jolandakruse / 9. Unknown / 10. Vt Wohnen

2 Comments

 • Hej,

  Det køkken som er på det aller øverste billede og på to længere nede, hvad mærke er det?

  Hilsen Dorte

  • Hej Dorte
   De forskellige køkkener der er repræsenteret i indlægget er ikke typiske standard køkkener, så jeg kan desværre ikke fortælle dig hvilke mærke det er. Det er nærmere skræddersyet løsninger. Skriv endelig hvis der er mere jeg kan hjælpe med.
   Hilsen Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *