Enkelt & minimalistisk køkken

Køkkenet er i nyere tid, blevet det allerhelligste rum vi har. Det er ofte det rum, hvor der bliver brugt mest krudt på at udskifte og renovere, for opnå drømmekøkkenet. Men drømmekøkkenet er naturligvis ikke det samme for os alle. Nogle ønsker et vovet køkken med kant, andre et romantisk køkken, et minimalistisk køkken eller noget helt fjerde.

Det enkle, minimalistiske køkken er præget af store rene flader, geometriske former og rette vinkler. Det minimalistiske køkken er stilrent, og kan derfor holde stilmæssigt i mange år. Det er også ofte et praktisk køkken, som også er nemt at rengøre, da køkkentilbehør og andet gerne er skjult bag lukkede skabe, som også ofte er grebsløse. Et minimalistisk køkken er typisk hvid, sort eller grå, for at opretholde det klassiske look, der står tidens tand.


Køkkenet her er helt ærketypisk minimalistisk. Det er hvidt, med store flader og rene linjer. Som kontrast til det hvide, har man dog lavet et indhak i sort, med ekstra bordpladeplads. Mange køkkener har indhak som disse, som man kan trække låger henover, når det ikke er i brug. Det er meget smart hvis du fx har en masse køkkenmaskiner stående, som du måske ikke gider at se på, når de ikke er i brug. Betongulvet og det store sorte vindue, giver også en stemningsfyldt kontrast til det enkle, hvide køkken.


Det hvide køkken er ofte det, der kommer op i tankerne, når vi tænker på et enkelt og minimalistisk køkken. Men faktisk så kan sorte køkkener også være meget simple og stilrene, og kan opnå den samme effekt som et hvidt køkken. På billedet her, ser vi et køkken hvor man har kombineret det sorte og hvide, i et fremragende resultat. Det stramme, sorte og hvide køkken blødes dog op, ved hjælp af trægulvet og den smukke natur, udenfor det store vindue. I en bolig som denne, med så fantastisk en udsigt, er det også hensigtsmæssigt med et simpelt køkken, der ikke kræver for meget i sit udtryk.


Vi har alle vores egne fortolkninger af et minimalistisk køkken. Måske ønsker du et køkken der har rene linjer og ikke for mange forstyrende detaljer, men samtidig også ønsker at blande materialer og opnå et mere unikt udtryk. Et køkken som det på billedet her, er et rigtig godt eksempel på sådan et køkken. Det er enkelt og minimalistisk, uden at være helt hvidt og firkantet. Man har leget med materialerne egetræ og hvid marmor, og opnået nogle flotte kontraster og spændende former.

Uanset hvad et minimalistisk køkken er for dig, så håber vi at du har fundet lidt inspiration her, men vigtigst af alt, håber vi at du følger din mavefornemmelse og stil, når du indretter dit drømmekøkken.

Kilder/Source:
Forsidefoto: Design By i29| Interior Architects – Foto af Ewout Huibers // Foto 1: Ukendt // Foto 2: Multiform // Foto 3:Kindly Coveted Instagram //

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *