God råd ved indretning af bryggers

I betragtning af, hvor mange krav vi egentlig har til vores bryggers, er det måske et af de mest oversete rum i hele boligen.

For en familie opfylder et bryggers mange vigtige, ja næsten helt essentielle behov og funktioner: det er måske her, vi har pusleplads, her vi vasker og tørrer tøj og her, vi opbevarer overtøj, fodtøj, vintertøj, rengøringsartikler, sportsudstyr…og alt muligt (og umuligt) andet.

Det er mange ting, der skal passes ind på kvadratmeter. Og hvis du ikke er opmærksom, kan dit bryggers nemt – og overraskende hurtigt! – blive et rum, der egentlig bare består af en masse uoverskueligt rod. Det er synd og skam, for hvis du organiserer kvadratmeterne klogt, har du en super mulighed for at få et rum, hvor du kan have alt det, et hjem behøver, for at det kan fungere optimalt – men som er knap så kønt at kigge på.

Nedenfor finder du en praktisk ”huskeliste”, som er god at have i baghovedet, når du skal indrette dit bryggers – eller som måske bare kan give dig nogle nye, gode indretningsidéer til dit eksisterende bryggers.

Tænk praktisk

Altomindretning-indretning_bryggers_2
Foto: Simon Wood
Klinker er et godt valg til et bryggers, da det oftest er et gennemgangsrum eller et rum, som du går ind i direkte fra haven. Hvis der skal lægges nyt gulv, så gå efter fliser i en større størrelse – det giver et renere og mere enkelt udtryk i rummet, det gør det mindre ’badeværelsesagtig’, og giver det i stedet et udtryk, der er tættere på en indbydende entré.

Opbevaringsplads

Bryggers_3488
Foto: Kitchn
Et bryggers skal kunne rumme mange forskellige opbevaringsbehov.
Kombination af lukkede og åbne opbevaringsringsskabe, skuffer og hylder sikrer god udnyttelse af pladsen – især hvis du finder skabe, der går fra gulv til loft, så kan du udnytte pladsen maksimalt.

Praktiske bordplader – det holder!

Altomindretning-indretning_bryggers_3
Foto: Noaandra
Om det er i massivt træ, finér, linoleum, komposit-beton eller laminat er op til dig, men sørg for at finde et bord, der kan holde til lidt af hvert. Du kan eksperimentere med både bordpladens tykkelse, farve og strukturer. Eksempelvis en synlig krydsfinérkant med laminat eller linoleum ovenpå – eller en mere rå udgave med en bordplade i kompositbeton, som samtidig er nem at vedligeholde.

De små og store detaljer

FotorCreated
Der er de helt basale funktioner, som et godt bryggers gerne skulle opfylde – og indeholde – der kan gøre hverdagen lettere.

Her er nogle forslag til nyttige ting til dit bryggers: håndvask, væghængt tørrestativ, et sted til opbevaring af vasketøj, vaskemaskine, tørretumbler, skabsfryser, garderobestang til tørring af tøj og husk endelig gulvplads til f.eks. tørrestativ og strygning. Du kan f.eks. indrette en væg med væghængte tørrestativer samt have en lettilgængelig vasketøjskurv på hjul.

Du kan skabe personlige og stemningsfulde rum med en kontrastfuld dør eller med en dør, der afviger fra resten af dørene i boligen. Du kan også pynte med krukker, kurve og glasvaser, som både har en smart opbevaringsfunktion og som samtidig dekorerer og pynter i rummet.

Afskærmning

Altomindretning_skydedør
Foto: Vanbrouck
Hold de rene linjer og bevar overblikket – mens du stadig har let adgang til dem: skærm de knapt så flatterende ting af som for eksempel elvarme-anlæg, vandbeholder og så videre. Hvis du har en længere væg til opbevaring, kan du også afskærme skabe og hylder med en diskret skydedør, der kan køres til side.

På den sikre og tørre side

brygggers
Foto: Blog Jenna Sue Design
Hvis jeres bryggers er i kælderen, er det en god idé at skabe og så videre er hævet lidt fra gulvet. Så er I bedre sikret, hvis der skulle komme vand i kælderen.

Et bryggers kan kort sagt være en meget vigtig indretningsnøgle for dit hjem – også selv om den arbejder skjult i kulissen ved netop ikke at påkalde sig særlig meget opmærksomhed. Hvordan bruger du dit bryggers?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *