Inspirerende køkkener i krydsfiner

Krydsfinér er et billigt og let tilgængeligt byggemateriale, som giver et hav af muligheder for DIY projekter. Både små projekter i hjemmet så som magasinholdere, men også større byggeprojekter så som indbyggede skabe og senge, og tildels også køkkener. Materialet giver et utrolig råt og nordisk udtryk, som spiller godt sammen med mange forskellige materialer og farver. At kaste sig ud i selv at lave et køkken i krydsfinér, er måske ikke helt et projekt for “amatører”, men du kan helt sikkert finde en fagmand der kan løse opgaven for dig, hvis du ikke selv har evnerne. Hvis du beslutter dig for et køkken af krydsfinér, så udnyt endelig også muligheden for, at lave nogle unikke løsninger og detaljer, der sætter prikken over i’et.


I dette køkken har man valgt at bruge fritstående moduler af køkkenskabe, som giver et meget let og luftigt udtryk. For at skabe kontrast, har man valgt en sort bordplade, dog med en finérkant. Køkkenet er et godt eksempel på, hvordan man ved hjælp af den sorte farve på bordpladen, armaturet og væguret, kan skabe et mere maskulint udtryk, end det der opstår når man bruger pastelfarver, som er det mange forbinder med lyse træsorter.


Dette krydsfinérkøkken, er en indbygget installation i sig selv. Løsningen er rigtig fin, hvis man har brug for at skabe et rum i rummet, for eksempel når køkkenet skal inddrages i stuen, men man stadig har behov for at holde de to rum en smule separeret. Dette køkken har massevis af de finurlige detaljer, der tydeligt viser at køkkenet er specialbygget, og at der er tænkt over at funktionaliteten, med en masse hylder til opbevaring.


Her har vi nok det ultimative indbyggede køkken, hvor både køkken og trappe går ud i ét. På denne måde bliver køkkenet en integreret del af huset, og stikker ikke ud på samme måde, som andre krydsfinérkøkkener måske vil gøre. Her har man i høj grad valgt at omfavne krydsfinérens udtryk, ved ikke at stille det overfor så mange kontraster. Resultatet er et meget stilrent og gennemført køkken.

Kilder/Source:
Forside: Mc.Laren.Excell // Foto 1: Jäll & Tofta // Foto 2: Rob Kennon // Foto 3: Larissa Johnston Architect //

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *