5 skønne sommerhuskøkkener

Når det kommer til køkkenet i sommerhuset, er der en klar tendens til, at gå efter en mere landlig og hyggelig stil, end vi ellers har derhjemme. Så selvom du i din bolig har et hvidt køkken i et stramt design, så er det som om, at det er helt andre regler der gælder i sommerhusets køkken. Men sommerhuset bruger vi også på en anden måde end vores bolig. Sommerhuset er det sted, hvor vi kommer væk fra hverdagens stress og jag, hvor vi går ned i tempo og nyder at give os tid til os selv og hinanden. Sommerhusets køkken behøver ikke at være ligeså stramt og funktionelt som køkkenet derhjemme, vi giver os for eksempel gerne tid til at vaske op når vi er i sommerhus, og det er noget de færreste gider at gøre derhjemme. Mange har heller ikke ligeså travlt med at skifte det gamle sommerhuskøkken ud, tendensen er hellere at opdatere det, med lidt maling og nye greb, eller udskifte bordpladen.

Vi vil nu tage jer med ind i 5 skønne og inspirerende sommerhuskøkkener!


I dette sommerhuskøkken har man nyfortolket den landlige og romantiske stil, så man opnår et lidt mere minimalistisk udtryk. Men til trods for de rene linjer, gør listerne på lågerne, træpanelerne på væggene, samt de landlige greb og armatur, at køkkenet får et landligt præg. Den smukke egetræsbordplade har en nedsænket vask, hvilket er en superfin detalje der klæder køkkenet godt.


I dette sommerhuskøkken, har man også lavet et moderne tvist på den landlige stil. Ved at indbringe beton i gulvet og på køkkenbordpladen, opnår man et rustikt look, som skaber en skøn kontrast til træet i køkkenet. I den landlige stil tro, har man holdt underskabene i køkkenet åbne.


Her har vi et mere konventionelt sommerhuskøkken, hvor man har beholdt det gamle køkken, dog ser det ud til at bordpladen er blevet udskiftet. At have gardiner for skabene er meget typisk for sommerhuskøkkener, og det er her hvor de for alvor skiller sig ud fra det stramme køkken i vores boliger. Gardinerne bidrager til en hyggelig stemning, og er nemme at skifte ud hvis man trænger til lidt forandring.


Her har man også valgt at bruge skabsgardiner, til trods for at det ligner at køkkenet ellers er blevet moderniseret. En anden tendens vi ser indenfor sommerhuskøkkener er, at man her er mere tilbøjelig til at turde at bruge farver på køkkenet, hvilket mange er afskrækket fra i hjemmet. I det hele taget tillader vi os, at være mere modige og afslappede, når det kommer til valg af materialer og farver i sommerhuset.


Det sidste køkken her, har et mere nordisk og moderne udtryk, end de øvrige køkkener, og bærer præg af at vi nok her har med et nybygget sommerhus at gøre. Vi elsker den måde hvorpå, man har forenet køkken og gulv i ét, og ladet den omkringliggende natur være i fokus, i det store smukke vindue.

  1. Zinkpotter: Patineret metal og zink passer rigtig godt til den landlige stil, brug for eksempel skjulere som disse til krydderurter på køkkenbordet.
  2. Rustikt skærebræt: Rustikke skærebrætter pynter rigtig meget, når du har dem stående fremme i et køkken. Vælg for eksempel et skærebræt som dette med en lædersnor, så du kan hænge det op på væggen.
  3. Glaskrukker: I det landlige sommerhuskøkken står tingene gerne fremme og synlige i køkkenet, brug glaskrukker som disse til dine havregryn, mel eller de hjemmebagte småkager.
  4.  Salt og peber kværn: Vælg nogle smukke salt og peber kværne som disse, som understreger den stil du ønsker at frembringe.
  5. Skålegreb: Skålegreb er det ultimative greb til det landlige køkken, vælg gerne nogle som disse, som har en flot patina.
  6. Viskestykker: Viskestykker i bløde pastelfarver, sætter prikken over i’et i indretningen af dit landlige sommerhuskøkken.

Kilder/Source
Forsidefoto / Foto 1 / Foto 2 / Foto 3 / Foto 4 / Foto 5 / Kollagefoto

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *