Miks forskellige stole

En spiseplads behøver ikke nødvendigvis at bestå, af et spisebord med ens spisebordstole. Det giver nemlig en rigtig fin effekt, at mikse forskellige stole til et spisebord. Hvis du sammensætter forskellige spisebordsstole, vil du tilføje nogle spændende kontraster og personlighed til din indretning. Man bør dog være omhyggelig med hvilke stole man sammensætter, da det ikke er alle stole der spiller ligeså godt sammen.

Det fungerer bedst når stolene har et gennemgående, sammenhængende tema. Det kan være at stel på stole og bord går igen i farve, materiale eller udformning. Det kan også være træsorter og farver, der spiller godt sammen. Man kan også mikse stole parvis, eller sammensætte stole i forskellige varianter, men indenfor samme design. Hvis du mikser du flere end to forskellige slags stole, så sørg for at højden på stolene følger hinanden, ellers kan det komme til med at se rodet ud, og derved mister du den fine effekt et stole-miks kan bringe.

Spisestue indrettet med miks af stole 1
Spisebordet og spisestolene her, står i en fin kontrast til den øvrige møblering i rummet. Mikset med stolene i par giver indretningen lidt ekstra kant og karakter, og sætter spisepladsen i fokus i rummet. Sammensætningen virker godt fordi stel på stole og bordben er i sort, men også fordi man har valgt at mikse stole af klassisk design.


Her kommer et eksempel på hvordan du kan mikse stole, der har samme design, men er i forskellige farver og varianter. Et sådan miks er et sikkert valg, som uden at stikke for meget ud, vil bringe et spændende udtryk til din spiseplads.


Her har man valgt at blande stole med samme design, men i forskellige træsorter og farver. For at bringe lidt ekstra til opsætningen har man tilføjet to stole i et helt andet design. Det fungerer dog fint, da man netop har tilføjet 2 men ikke kun 1 af dem. Man har også valgt at sætte de to stole der stikker lidt ud, overfor hinanden, hvilken bringer en form for harmoni til spisepladsen.

 
Det behøver ikke nødvendigvis, at være gamle klassikere eller vintage stole, som du mikser ved dit spisebord. Du kan også sagtens bruge stole af nyere design, eller i mere friske farver. Sørg blot for at alle stolene er af samme tidsalder, for at få dem til at spille bedre sammen. Hvis du gerne vil blande flere forskellige farver, er det en god idé at lave nogle andre koblinger mellem stolene, fx at to af dem er i samme design.

spisestue med miks af stole
Spisestuen her, er indrettet med møbelklassikere i par, hvor egetræet går igen på både bord og stole. Stolene har også alle et sæde af sort læder, som er med til at bringe en kontrast og modspil til egetræet.

Kilder/Source
Foto 1: Alvhem // Foto 2: Louis Poulsen // Foto 3: Morten Holtum for Inside Out // Foto 4: Weekday Carnival // Foto 5: Alvhem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *