New Yorker glasvæg i køkkenet

Drømmer du også om en New Yorker væg i dit køkken? En glasvæg er helt oplagt til et køkken, da det tillader dig at adskille køkken og stue/spisestue, samtidig med at du bevarer det åbne og luftige udtryk. Det er ikke altid lykken med et totalt åbent køkken-alrum, da der ofte er lidt rod, lyde og dufte fra køkkenet, som man helst gerne vil afskærme lidt fra resten af boligen. Men med en sprosset vinduesvæg kan du have overblik over hjemmet, samtidig med at du laver mad, til trods for at der er en afskærmning mellem rummene.


Her har man brugt 2 skillevægge i New Yorker stil, både som afskærmning fra køkken til spisestue og fra spisestue til stue. Det fungerer utroligt godt at adskille forskellige zoner eller funktioner, i store åbne rum, med glasvægge. Det gør at det hele ikke bare flyder sammen i ét, men hvert rum bliver mere intimt og hyggeligt.


Du behøver ikke at installere en New Yorker væg fra gulv til loft i dit køkken, man kan sagtens nøjes med en halv væg, eller mindre, for at opnå den flotte effekt. Dette er en god mulighed hvis køkkenet for eksempel ligger ud til en mørk gang, da du kan tillade lyset fra køkkenet at nå igennem til gangen.


New Yorker glasvæggen passer ind i utrolig mange stilarter. Her kan den ses i en mere industriel og rustik bolig, med et touch af vintage. Men det herlige ved disse skillevæg er, at de passer ligeså godt ind i den minimalistiske bolig, den nordiske, den pompøse, den feminine, ja vi kunne blive ved.


En glasvæg med sprosser er også genial til små lejligheder, da den tillader lyset at komme igennem til hele boligen, og gør at boligen synes større og mere luftig. Her ses glæsvæggen i en ét værelses lejlighed, hvor den på elegant vis definerer og afskærmer soveafdelingen fra resten af rummet, uden at spærre dagslyset inde.


Hvis du ikke lige står og mangler en skillevæg i dit køkken, men godt kan lide New Yorker udtrykket, så er der også andre måder hvorpå du kan inddrage looket. Her har man for eksempel benyttet sprossede låger til et indbygget vitrineskab, som giver rummet kant og karakter.

Kilder/source: 
Foto 1: Hecker Guthrie //  Foto 2: Mäkleri // Foto 3: Vtwonen // Foto 4: Husman Hagberg // Foto 5: planete-deco //

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *