Indret hjemmekontoret til flere personer

Du kan sagtens indrette hjemmekontoret, der kan bruges af flere på samme tid, selvom pladsen er begrænset. Når det gælder kontorindretning, er det vigtigste nemlig ikke, hvor meget råderum du har, men hvor godt du formår at udnytte den plads, du har til rådighed.

Uanset hvor stort eller lille rummet er, så handler det om at foretage nogle kloge valg for at få mest muligt ud af arealet. Overvej, hvilke funktioner kontoret skal have – hvad er behovet hos dig, når du skal bruge rummet? Skal kontoret bruges af mere end én person på samme tid, er det en god idé at inddele pladsen i zoner afhængig af de specifikke opgaver.


Med to skriveborde side om side, kan i begge to have jeres områder og rigeligt med plads, samtidig med at i sidder sammen. En reol til opbevaring af mapper, bøger og papirer gør det også nemmere at holde borderne i hjemmekontoret ryddet, så indretningen forbliver hyggelig og lidt intim. Perfekt hvis I arbejder sammen eller nyder at spare med hinanden, mens I arbejder på hver jeres projekt.


I kan også bruge ét bredt bord, hvor i kan have kontorplads overfor hinanden. Det er oplagt hvis i gerne vil arbejde i samme rum, men ikke nødvendigvis skal bruge hinanden så meget. Åbne reoler er gode til hurtigt at kunne få et overblik over dine ting og adgang til dem, men det kræver også at du er god til at holde orden, så det ikke ser rodet ud og kaotisk ud. Her har man brugt kasser og papirholdere i reolerne, for at sortere og opretholde et roligt udtryk.


Det er forskelligt hvilken kontorindretning vi trives bedst i, nogle er nødt til at have orden og rene linjer for at kunne koncentrere sig, mens andre trives i det kreative rod. For at kunne dele kontor er man nødt til at være nogenlunde på bølgelængde med hinanden, hvad det angår. På denne arbejdsplads har man holdt nogle rene linjer og et stramt look, dog er der tilføjet interessante detaljer i form af billeder på væggen, bordlamper og nips, som er med til at gøre arbejdspladsen inspirerende. Her har man benyttet én lang bordplade og sat 3 skuffemoduler under, som giver arbejdspladsen et meget sammenhængende udtryk, samtidig med at man får en masse skuffeplads.

Når du skal indrette dit eget hjemmekontor, til én eller flere personer, er det en god idé at starte med at liste dine behov. Hvor meget opbevaringsplads har du brug for? Skal du sidde ved en computer, eller skal du evt sidde og bygge modeller? Hvordan er dagslyset på dit hjemmekontor, hvor meget belysning har du brug for? Det er altid en god idé at have gjort sig nogle praktiske overvejelser, inden man går i gang med at indrette. Hvis du lader æstetikken tage overhånd og bliver styret udelukkende af det, risikerer du at ende med en arbejdsplads der ganske vist er smuk, men ikke er særlig funktionel.

Kilder/Source:
Forside: IKEA // Foto 1: Karlsson Uddare // Foto 2: Earnest Home // Foto 3: Your Creative Start

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *