Skab et levende kontor med teksturer

Når du indretter dit kontor, så tænk ikke kun i lys og møbler, former og farver. Du bør også overveje, hvilke materialer, du vil indrette dig med. Teksturer er fantastiske til at stimulere sanserne i indretningen og gøre rummet mere levende. Du kan fremhæve teksturer ved hjælp af et mix materialer. Det handler om, hvordan du kombinerer materialerne, for helt basalt er tekstur variation – gammelt ved siden af nyt, det rå der fremhæver det bløde.

Når du skal vælge møbler og interiør til kontoret eller blot til boligindretningen generelt, så tænk i alternative materialer og overflader, som kan give variation. Det handler ikke om, hvor mange forskellige materialer, du benytter, men snarere om, hvordan du mixer materialerne og kombinerer dem på nye, spændende måder.

Hjemmekontor1j oversigt
Det helt særlige ved dette kontor (udover den fantastiske udsigt) er kontrasten mellem det ulakerede plankegulv og den malede murstensvæg, to materialer med et råt udtryk, der er sat op imod hinanden. For at afbalancere de rå teksturer er der tilføjer noget blød og stofligt i form af gulvtæppet og bordlampen. Metalbukke på bordben og vintage kontorstolen er med til at give rummet et industrielt look, og det overordnede, dynamiske udtryk er fremkaldt gennem et fint og varieret miks af materialer og overflader.

indretning_kontor_glas skrivebord_altomindretning
Er du til simple materialer, vil et arbejdsbord med glasplade være en smuk løsning. Her kombineret med et par slanke, metalliske benbukke, et dunet tæppe og en stor vægtavle til huskelister, ideer og dekorationer.

kontor råt og industrielt
Flot og afdæmpet dramatik, hvor et simpelt mix af materialer som træ (bordet), sten (den røde murstensvæg) og metal (de sorte pendler) skaber en symfoni af teksturer. De hvidlakerede stole giver en fin kontrast til de varme farvetoner hos de øvrige omgivelser.
Foto: Paul Massey

Moderne kontor med hvide murstensvaegge
Et lille transparent bord i plexiglas, hvidmalede murstensvægge, hvidmalet trægulv og en moderne designerstol skaber et fint og varieret mix af teksturer, hvor især det gennemsigtige glasbord mod den hvide væg giver en overraskende og kontrastfyldt effekt.
Foto: Matthew Williams

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *