Udnyt pladsen – lav et hjørnekontor

Et hjemmekontor er en rar foranstaltning – det giver mere fleksibilitet i hverdagen. Har du små børn, kan det være en stor hjælp, når du har barn syg og stadig har brug for at få arbejdet, mens du er hjemme.

Det kræver ikke det store at lave en lille arbejdsstation i hjemmet, blot et skrivebord og en god stol. Hvis du ikke har så meget plads derhjemme, gælder det om at tænke lidt kreativt og udnytte de få kvadratmeter, du har til rådighed. Et hjemmekontor skal uanset størrelsen, være rart og inspirerende sted at opholde sig. Derfor er det sjældent en god idé at indrette arbejdsstationen i et lille, mørkt hjørne, hvor du egentlig ikke har lyst til at opholde dig. Det ender nemlig tit med, at pladsen aldrig bliver brugt. Gå i stedet efter områder af boligen, der er lyse og hyggelige, og indret dig her, så du kan sidde uforstyrret – men uden at du føler dig for langt væk fra resten af boligen.

Foto via 

Denne dejlige arbejdsstation er placeret helt op til vinduet så man får masser af dagslys ind, samtidig med at man kan nyde udsigten når man arbejder. Planter kan også være med til at skabe hygge omkring skrivebordet, og få det til at føles hjemligt, og som en del af resten af boligen.

Fotograf: Lina Östling – Stylist: Mari Strenghielm Nord

Her er endnu et eksempel på hvordan du kan bruge planter omkring din arbejdsplads, til at skabe hygge og en hjemlig stemning. En krog som denne, kan være svær at indrette med noget der skaber værdi til boligen. Derfor er det perfekt at der lige er plads til et lille bord, og derved et mini-kontor i hjemmet.

Det svenske String, tilbyder et hav af muligheder inden for opbevaring, via deres famøse reolsystem. Heriblandt er det også muligt at få en skrivebordsplade til reolen, så man kan skabe en lille arbejdsstation. Det er en rigtig fin og æstetisk løsning, som du ikke vil være ked af at have i din stue. Det tager sig især godt ud, hvis du har flere moduler fra reolsystemet, som på billedet.

Foto via

Hvis du kigger dig godt omkring i din bolig, med de pladsoptimerende-briller på, så har du måske områder som står uudnyttede, eller som er dårligt udnyttede. Det kan fx være en dyb vindueskarm, hvor man i stedet for en normal karm, kan indbygge en plade til et skrivebord. I gamle bylejligheder er der ofte en masse af disse skæve kroge og vinkler, som man i forvejen ikke ved hvordan man skal indrette. Det gælder nogle gange om at tænke i skræddersyede løsninger, det kan godt skræmme os lidt, fordi det lyder dyrt, men det behøver slet ikke at være dyrt at få skåret en plade på mål, og få den smækket op på nogle lister.

Foto via 

Borde i bar-højde forbinder vi ofte med et køkken, men der er ingen grund til ikke også at bruge denne løsning til hjemmekontoret. Det giver et meget luftigt udtryk at hæve arbejdspladsen på denne måde, og kan give rigtig god mening i magne boliger.

Vi håber at du har fundet inspiration til, hvordan du kan skabe en arbejdsplads i dit eget hjem, og ønsker dig en god arbejdslyst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *