10 gode råd til fornyelse i soveværelset

Savner du lidt forandring i soveværelset? Det er faktisk muligt at fornye og optimere soveværelset, uden de helt store omkostninger. Hvis du giver dig lidt tid til at se på dit soveværelse gennem nye briller, så vil det måske overraske dig, hvor meget mere du kan få ud af rummet. Et soveværelse bør ikke forsømmes, det er ligeså vigtigt som de andre rum i hjemmet. Soveværelset er det sidste du ser inden du falder i søvn, og det første du kigger på når du vågner. Det er derfor vigtigt, at rummet har et udtryk og en stemning, der giver mening for dig og gør dig glad. Vi giver dig her 10 bud på hvordan du optimere dit soveværelse.

1. Fjern overflødige ting og ryd op


Tit og ofte får vi fyldt alt for mange overflødige ting ind i vores rum, som vi egentlig ikke bruger og måske burde skille os af med. Kig på dit soveværelse med kritiske øjne, og tænk over hvad du reelt set har behov for i rummet. Gem mest muligt væk i skuffer og skabe, og hav orden i det som står fremme.

2. Sæt vægge og gulv i spil

1000+ Ideas About Attic Bedrooms On Pinterest | Attic Renovation within Attic Bedroom Furniture – Lazulo.com

Brug de flader du har i rummet, til at skabe interessante kontraster og kant. Mal vægge, gulve eller lofter i farver, der afspejler den stemning du ønsker i soveværelset. Du kan også med fordel bruge tapeter, for at give lidt liv til rummet.

3. Optimér møbleringen af rummet


Tænk over om størrelserne på de møbler du har i soveværelset passer til rummet. For eksempel er det en god idé med et lille væghængt sengebord, i stedet for et der står på gulvet, hvis ikke du har så meget plads ved siden af sengen.

4. Ryk rundt på dine møbler


Vi har en tendens til at placere vores møbler langs væggene i rummet. Prøv dig frem med at rykke rundt på dine møbler, måske er der en anden opstilling der giver mere mening, end den du har i dag.

5. Definér dine favoritter i rummet


Er der noget der gør dit soveværelse helt specielt? Måske har du et yndlingsmøbel, pyntegenstand eller hovedgærede. Tag udgangspunkt i den ting, som du har en særlig kærlighed til og byg videre på det. Det kan være ved at bruge farven fra yndlingsmøblet andre steder i rummet, eller som i soveværelset her, hvor man har malet og placeret billeder på det indbyggede hovedgærede, for at fremhæve det.

6. Udsmyk dine vægge med kunst der gør dig glad


En forholdsvis nem måde at pifte et soveværelse op på, er at udsmykke væggene med et eller flere billeder på væggene der skaber den stemning som du ønsker. Brug gerne flere forskellige billeder og saml dem i en kollage på væggen, for at skabe et interessant udtryk.

7. Fremhæv det særlige i rummet


Er der spændende detaljer i rummet, så fremhæv dem gerne med farver eller møblering. I soveværelset her har man nogle smukke indbyggede skabe, som er fremhævet ved hjælp af maling. Det kan også være at du har en speciel stol eller kommode i rummet, som du kan fremhæve ved hjælp af farver, placering i rummet eller ved at placere et tæppe under møblet.

8. Tag udgangspunkt i en bestemt stil


Det er meget nemmere at indrette et rum, hvis du i forvejen har fastlagt dig på en stil du kan lide. Måske kender du allerede din stil, men hvis ikke så søg inspiration fra forskellige billeder, der vil du hurtigt finde ud af hvilken stil der drager dig mest. Når du har fundet ud af om du er til det hyggelige, romantiske, maskuline, nordiske, klassiske, industrille eller noget helt syvende, er det nemmere at indrette rummet. I soveværelset her har man valgt en boheme-stil, som fremhæves ved hjælp af mønstre, tekstiler og planter.

9. Vælg et farvetema


Det en en god idé at tænke over hvilke farver du har lyst til at bruge i soveværelset, så er det nemmere at skabe et sammenhængende udtryk i rummet. Måske har du allerede en yndlingsfarve, der bringer dig ro og glæde, ellers er der masser af inspiration at hente til spændende farver til dit soveværelse. Du behøver ikke nødvendigvis at låse dig helt fast på en farve, du kan også bruge farven i forskellige toner, som på billedet her, eller vælge flere forskellige farver der komplimentere hinanden.

10. Miks forskellige teksturer


For at gøre dit soveværelse mere interessant, og mindre monokromt kan du mikse kontraster, materialer og teksturer i rummet. Det giver en dybde i rummet, hvis du kombinere forskellige materialer der skaber kontraster. Det kan for eksempel gøres ved at have flere forskellige tekstiler på din seng, eller bringe detaljer af træ, messing eller stål ind på værelset.

God arbejdslyst!

Kilder/Source:
Forside: Silke Bonde / 1: Stadshem / 2: Etsy Blog / 3: Christina Dueholm / 4: Vt wonen / 5: Mad og Bolig / 6: Avenue Lifestyle / 7: Elle Decoration – Helena Nord / 8: Anthropologie / 9: Jonas Ingerstedt / 10: My Scandinavian Home

Skriv et svar