6 sengegavle der skaber varme i soveværelset

Hvis du gerne vil pifte soveværelset op med funktionelt design, kan en sengegavl
være en god løsning.

Den giver god rygstøtte, når du har lyst til at sidde op og læse, inden du lægger dig til at sove, eller hvis du vil hygge med morgenmad i sengen på en doven søndag. Hvis du vil tilføje en sengegavl til sengen, er mulighederne mange. Derfor guider vi dig gennem de fineste typer sengegavle, der kan skabe liv i dit soveværelse.


En sengegavl i fransk flet fungerer godt, hvis du holder af det lette, luftige og lidt varme udtryk. Denne type sengegavl går især godt i spænd med en nordisk indretningsstil, hvor afslappet minimalisme er i højsædet.


Hvis du ønsker en sengegavl, der er lidt mere bastant, kan en løsning med trælameller skabe en eksklusiv hotelstemning i soveværelset.


Til dig, der sætter hygge og komfort før alt andet, kan en polstret sengegavl være den ideelle løsning. Den giver behagelig rygstøtte, når du sidder op i sengen, og vælger du en diskret farve som lys grå, beige eller hvid, bliver kontrasten til væggen og sengetøjet ikke så stor. Det kan gøre stemningen i soveværelset mere afslappet og hyggelig.


Du kan vælge at investere i en færdig sengegavl, men har du mod på det, kan du også lave den selv. Fordelen er, at det på den måde er ret let at lave en flot sengegavl i de farver og det materiale, du ønsker. En sengegavl af fransk flet behøver for eksempel kun tage en formiddag, og du kan også nemt købte trælameller, der kan sættes fast på sengen eller væggen. En polstret sengegavl kan nemt laves af en spånplade med et par billige vattæpper og et smukt stykke stof sat fast omkring pladen med hæfteklammer.

Du kan også kreere en sengegavl ud af planker, som du har slebet, lakeret og sat sammen. Kort sagt er der rigtig mange måder at gøre det på, så det gælder blot om at være lidt fingernem og finde den type sengegavl, der passer bedst til dit soveværelse.

Hvis det ikke klør i dine fingre for selv at lave din sengegavl, kan du selvfølgelig købe en færdig løsning. Du kan nemt købe sengegavle i fint fransk flet, bambus eller en blød polstret sengegavl. Du kan også overveje en svævende sengegavl formet som en flad pude, som bare kan hænges op i stropper på bagvæggen.

Foto credit: 1. Potterybarn // 2. Pier1 // 3. Soho House // 4. SCDA // 5. Amber Interiors

Skriv et svar