7 anderledes soveværelser i små rum

Mange af os, der bor i byen, har småt med plads i hjemmet. Men ved at udnytte de få kvadratmeter effektivt kan man alligevel komme rigtig langt. Der er for eksempel rigtig meget plads at hente ved at have sin seng placeret højt i rummet og på den måde udnytte pladsen nedenunder. Det kan give plads til en lille kontorplads, et læsehjørne, spisebord eller til opbevaring.

Samtidig er det tit ret hyggeligt at sove på en hems, i køjeseng eller tæt ved loftet – så længe man altså ikke har klaustrofobi eller lider af højdeskræk. Det er derfor oplagt at være lidt kreativ med indretning af soveområdet, hvis du har en studielejlighed, etværelseslejlighed eller anden form for mindre bolig.

Smaa_rum_altomindretning_7
Her er der skabt en soveplads med specialbygget højseng, og pladsen nedenunder er udnyttet til en hyggelig krog med lænestol og lidt praktiske knager til tøj. Selve sengen er monteret og placeret foran vinduet. Det kan være en ulempe i forhold til det generelle dagslys i rummet, men det giver samtidig også lys til rummet nedenunder sengen og gør, at rummet ikke bliver for mørkt og “huleagtigt”.

Smaa_rum_altomindretning_5
Her ses det, hvordan sovepladsen er bygget til rummet, så det danner en fin helhed i rummet sammen med stuen, uden at nogle af delene bliver alt for dominerende.

Smaa_rum_altomindretning_10-001
På billedet til venstre er pladsen udnyttet til en hyggelig lille spiseplads og et sofaområde. Vær opmærksom på, at pladsen under sengen kan blive mørk og virke lidt lukket, men her er det klaret med spots i loftet, der giver en god belysning. På billedet til højre er pladsen udnyttet til enkel og praktisk opbevaring med indbyggede bogreoler.

Smaa_rum_altomindretning_3
Her er pladsen under hemsen udnyttet til en lille kontorplads med skrivebord og stol. Sengen er placeret så højt oppe, at der stadig er fint med luft under den, og samtidig giver det lille indelukke fornemmelsen af en hyggelig “kontorhule”, hvor man kan arbejde i ro og fred.

Smaa_rum_altomindretning_9
En niche i rummet, der er udnyttet på smart vis med en specialbygget seng oppe ved loftet og praktiske skabe under sengen med god plads til opbevaring.

Smaa_rum_indretning_1
Her er der ved hjælp af en indbygget hems blevet plads til to senge i et ganske lille rum, igen med praktisk opbevaringsplads nedenunder den høje seng. En god løsning, hvis du ofte har flere overnattende gæster, eller til indretning af et børneværelse, hvor der skal sove mere end et barn i rummet.

Souce
Foto 1 / Foto 2 & 3 / Foto 4 / Foto 5 / Foto 6 / Foto 7 / Foto 8 – Marissamahara

5 Comments

 • Hej,
  Det er nogle meget inspirerende billeder til indretning.
  Er der mulighed for at få information omkring målene. F.Eks. hvor højt der er til loftet i de lejligheder og hvor langt over gulvet sengen er placeret?
  Hvis ikke du kender svaret, kan du måske henvise til, hvem jeg kan kontakte?

  På forhånd tak for svar.

  Mvh
  Kirsten

 • Hej
  På det øverste billede er der en loftseng, der er monteret til væggen. Hvor er denne seng fra, og hvad er prisen for den?

  Med venlig hilsen Lea

  • Hej Lea

   Det er en loftsseng som er special lavet til stedet, der er desværre ikke en fabriks fremstillet model vi kan pege på.
   /Betina Flies

  • Hej Nicolai
   Tak fordi du læser med.
   Hvis det er sengen du mener, så er den skræddersyet til rummet.
   /Betina Flies

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *