Hyggelig sengegavl til soveværelset

Soveværelset er det rum i hjemmet, hvor det er vigtigst at skabe ro og plads til at hvile. Det er dit helle i en travl hverdag, og det er nødvendigt at skabe de optimale rammer for den gode nattesøvn. Derfor er der mange, der indretter soveværelset meget spartansk, men nogle gange kan indretningen blive så skrabet og bar, at rummet virker sterilt og ikke særlig indbydende. Du kan dog sagtens indrette soveværelset, så det virker roligt og uden for meget pynt eller nips, der forstyrrer blikket, og alligevel skabe hyggelige rammer for søvn og afslapning.

En polstret sengegavl er smart, fordi den giver et frisk pust til indretningen. Den fungerer som praktisk bagbeklædning til sengen, så du ikke behøver at stable rækker af puder op ad væggen, hver gang du bare vil hygge dig med lidt læsning eller med at se TV inden du skal sove. Samtidig fungerer en polstret sengegavl som et dekorativt indslag, og alt efter design, farve og materiale kan du enten skabe fine kontraster til væggene eller lade den fungere som en diskret tilføjelse til sengen. Du kan enten købe en seng med integreret sengegavl, købe den separat eller endda gøre den til et DIY projekt, hvor du selv vælger betræk og farve. Det kræver lidt fingerfærdighed og god tid, men til gengæld kan du gøre udtrykket mere personligt.

ByThornam_28_cropped_web
Er du til mørke farver og klassisk design, er The M fra danske BY THORNAM et godt valg. Læderets glød og det glatte, stilrene udtryk passer til de fleste rum, men gør sig særlig godt på en mørk baggrund. Du kan få sengegærdet her.
Foto credit: By Thornam

Indretning_soveværelse_Altomindretning_4Blødt og lyst læder kan give et funky 70’er udtryk som i dette soveværelse med væg-til-væg sengegavl.
Foto credit: Detalhes Magicos

Indretning_soveværelse_Altomindretning_6
Her er udtrykket mere diskret med en indbygget sengegavl i meleret lysegrå.
Foto credit: Gregnatale

Indretning_soveværelse_Altomindretning_5
Elegant beige, der stadig er diskret, men med fine, let feminine knapper.
Foto credit: New Zealand deisgnblog
Indretning_soveværelse_Altomindretning_7
Til gengæld kan selv en helt enkelt, mørkegrå sengegavl med små korsformede syninger skabe en dramatisk kontrast i til resten af rummet.
Foto credit: Project 82

Indretning_soveværelse_Altomindretning_3
Her føjer sengegavlens lyse, blåmelerede tone sig smukt sammen med sengetæppernes mørkeblå og hvide farver, det lyse trægulv og den grove måtte af fletværk.
Foto credit: Homester

Indretning_soveværelse_Altomindretning_2
Et soveværelse helt i gråt giver en stilren ro til både øje og sind.
Foto credit: Poliform

Indretning_soveværelse_Altomindretning_1
Den brune sengegavl skaber sammen med de matchede puder og sengetæpper et harmonisk hele.
Foto credit: Karlvagen76

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *