Udnyt pladsen med en hyggelig soveniche

Har du småt med plads i boligen, kan en soveniche være et smart alternativ til det mere traditionelle soveværelse. Med en soveniche skaber du et ekstra lille rum i rummet, så det kan føles, som om du faktisk har fået mere plads.

Det kan være en praktisk løsning, hvor du udnytter pladsen i rummet ved at lave en hyggelig “hule”, og det er især en god løsning til børneværelset eller hvis du vil lave et hjørne af boligen om til gæsteværelse. Du kan også lave en alkove eller soveniche for at spare plads i sommerhuset eller kolonihavehuset, hvor der ofte kan være lidt trange forhold i forvejen.

En soveniche er smart, fordi du kan udnytte rummet under sengen til opbevaring ved at lave indbyggede skuffer eller skabe. Samtidig er det nemt at skabe variation i indretningen, når du bygger en alkove eller soveniche. Du kan for eksempel vælge et andet materiale til låger eller skuffer under sengen som bryder overfladen.

En soveniche kan også sagtens bruges som almindeligt soveværelse, hvis du bor i en lille lejlighed med begrænset plads. Brug indbygget lys eller en vægmonteret lampe, billeder og lidt bøger til at gøre det hyggeligt og hjemligt.


I en lille lejlighed er der ikke altid mulighed for et særskilt rum til soveværelset. Ved at opsætte et lille forhæng kan du adskille sovenichen fra resten af boligen, for eksempel når du har gæster på besøg.


Her får alkoven godt med lys fra det lille vindue og fra de stilfulde lamper, mens et let forhæng skaber en intim stemning i sovenichen.


En flot og meget stilren soveniche, der er fuldt integreret i resten af rummet. Med indbygget ovenlys er der ikke noget, der stikker ud eller sidder i vejen, så den begrænsede plads er fuldt udnyttet.


En fin soveniche i børneværelset. Børn elsker at have deres egen lille “hule”, hvor de kan være sig selv. Denne alkove har højt til loftet, og det påmalede mønster på væggen får det til at se ud, som om der er endnu mere plads. En væglampe og et par hylder med plads til yndlingsbøgerne, billeder og et par legesager giver den helt rigtige stemning af en privat soveniche, hvor barnet føler sig tryg og godt tilpas.


En skydedør kan også være en effektiv måde at lukke sovenichen af på, så den er helt adskilt fra resten af rummet.

Kilder/Sources: 1. Coco lapine design //  2. Coco lapine design // 3. Entrance  Makleri // 4.  House of Philia // 5. Amber Interior design // 6. Sean Fennessy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *