3 veje til en grøn stue

Grøn er en fantastisk farve, den udstråler harmoni og balance, og er behagelig for øjet. Fra et farvepsykologisk perspektiv, er det også farven grøn der sætter følelserne i balance, og skaber ligevægt mellem hovedet og hjertet. Så hvad kan være bedre end farven grøn, lige midt i din stue? Vi viser dig 3 måder hvorpå, du kan bringe det grønne ind i din stue.

 

groen_sofa

Foto til venstre via Camille Styles

Hvis du vil gå all-in på den grønne stue, så kan du gå efter hjertet i stuen, din sofa. Det er det modige valg, men tænk hvor skønt det vil være at kunne sænke sig ned i en omfavnende grøn sofa, efter en lang dag på arbejde? Og tænk så hvis den grønne sofa, var i himmelsk blødt velour? Det kan man vist kun blive glad af. Kombiner gerne den grønne sofa med noget læder, træ og generelt noget brunt. Det giver referencer til naturen, og fuldender det grønne look.

  1. Eliersen Box sofa & House Doctor Soft Brick puf: Formsproget på disse to dele passer rigtig godt sammen, da de begge har et tungt og bredt look. De ville passe rigtig godt ind i en større stue, hvor der var lidt luft omkring dem. Sofaen er af velour og i høj kvalitet, den er modulopbygget og kan sammensættes på forskellige måder. Puffen fra House Doctor er af 100% garvet brunt koskind, og har noget hyggeligt og hjemligt over sig.
  2. Gubi Stay sofa & WOUD Nakki puf: Denne sofa og puf passer rigtig flot sammen, da de begge har en meget elegant og atypisk form. Sofaen er gudeskøn, designet af Space Copenhagen, og er af lækkert velourstof fra Velluto Di Cotone. Den fremstår tidsløs og indbydende. Den bløde puf, er af superlækkert Silk Anilin læder fra Camo. Puffens elegante udtryk skyldes, at den er løftet fra gulvet, af tynde pulverlakkerede stålben.
  3. Sofakompagniet Harper sofa & Muubs Luce puf: Sofaen og puffen her, har begge et meget klassisk look, og passer derfor rigtig godt sammen. Læderet på denne puf fra Muubs er lidt mørkere end på de to andre puffer, men netop det gør, at den står rigtig flot til sofaens mørke træben. Harper sofaen er også i velour, men er billigere end de to andre sofaer, og har en flot mørkegrøn farve.

groen_planter

Foto til venstre via Jeroen van Zwetselaar

Hvis noget bringer den grønne natur ind i hjemmet, er det vist planter. Du har nok i forvejen planter i dit hjem, men hvis du ønsker den ultimative grønne stue, så skru op for volumen! Din stue kan bære flere planter end du tror, og effekten bliver bare federe, jo flere planter du stiller sammen, og jo større planter du anskaffer dig. Men tænk også over, hvilke krukker og vaser du bruger til dine planter. Krukker og vaser er et godt redskab at bruge, til at bringe de sidste detaljer i hus, og fuldende det grønne look i din stue. Tænk igen i brune nuancer, naturmaterialer og organiske former.

  1. Skagerak Edge potter: Disse smukke potter er designet af de populære kvinder bag Stilleben, for Skagerak. De fås i 3 smukke teracotta farver, og drager inspiration fra græske og ægyptiske potter. De brune toner passer godt til grønne planter, og er også flotte at kombinere i flere størrelser og farver.
  2.  Uashmama Paper Bag: Vi er vilde med disse Uashmama poser, som er håndlavede, og i lækker kvalitet. Strukturen på poserne er tyk, og minder nærmest om læder. I modsætning til mange andre papirsposer, kan disse fra UASHMAMA vaskes og stryges, hvilket gør at de kan bruges om og om igen. De passer godt ind i en uformel og hyggelig stue.
  3. Timbre vaser: Det er jo ikke kun potteplanter man kan pynte sin stue med, man kan også vælge at bruge afskårne blomster og grene i flotte vaser. Disse smukke stentøjsvaser giver noget helt unikt til din stue, da de er håndlavede og ikke to er ens. De fremstår nærmest som et kunstværk, og vil med garanti bringe klasse til din stue.

 

groen_vaeg

Foto til venstre via Bolia

Hvis du ikke lige står og mangler en ny sofa, eller er dårlig til det der med planter, så kan du i stedet kaste dig over væggene i din stue. Der findes et hav af plakater med plantemotiver, som du kan bruge til opnå stemningen af grønne planter, men uden at du skal huske at vande dem. Der har været meget fokus på farven grøn det sidste år, så hvis du vil male din stue, kan du være sikker på, at finde en veludviklet grøn farvepalette hos din farvehandler. Hvis du søger lidt mere effekt og motiver, så kan du også kaste dig over et tapet-projekt, med sprudlende grøn tapet, gerne med et botanisk look.

  1. Kristina Dam plakater: Der findes som sagt, efterhånden mange plakater med plantemotiver. Vi kan godt lide disse, da de har noget helt specielt over sig. De bringer klart en stemning med sig, af mystik og en hyggelig dugget stue.
  2. Flügger maling: Vi har valgt nogle af vores yndlings grønne nuancer hos Flügger, som alle giver en helt særlig stemning. Vælg en farve med henblik på det øvrige interiør du har i stuen, samt hvor meget lys der er. Den lyse artiskok farve, passer godt ind i en stue hvor der ikke er så meget lys, mens den mørkere Palme farve, kan give en meget smuk kontrast i en lysere stue.
  3. Bruunsgatan Gammalsvenska tapet: Vi synes at dette tapet er så smukt, med reference til noget gammeldags og orientalt. Det har et mix af forskellige smukke grønne toner, og fremstår som en vægudsmykning i sig selv. Så har du et stykke uudnyttet væg, vil et tapet som dette helt sikkert pynte, og bringe noget meget stemningsfyldt med sig.

God fornøjelse, vi håber at i får en grøn weekend!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *