Derfor er vi vilde med daybeds

Daybeds er kommet på mode igen.
Dette lækre møbel er en klassiker i hjemmet, fordi den er så praktisk. Det gode ved daybeds er, at de kan have et væld af funktioner, og det er netop det, der for tiden gør dem virkelig populære. Vi er selv ret vilde med daybeds, fordi de forener komfort med en praktisk funktion. Især i små hjem som studieboliger eller 1-værelses lejligheder kan det være utrolig dejligt med en daybed, hvor man får sofa og seng i ét. De er mere stilfulde og ofte også mere behagelige end sovesofaer, og du behøver ikke slå den ud først for at benytte den som seng. Hvis du bor i en lille lejlighed eller på et værelse, er en daybed ret ideel, for med et par smukke puder kan du nemt bruge den som sofa, når du har selskab eller ønsker en afslapningsplads i løbet af dagen.

Selvom daybeds umiddelbart kan virke som en opdateret sovesofa, er den langt mere fleksibel. Mange daybeds er nemlig så lette, at de også kan bruges som havemøbler, hvor man kan slappe af på en dejlig sommerdag eller til udendørs familiefester, hvor de kan give plads til mere intim hyggesnak, end hvis I bare sidder over for hinanden i hver jeres havestol.

For børnefamilierne har daybeds den fordel, at de kan flyttes rundt og stå frit på gulvet, når der brug for ekstra sidde eller liggeplads i forhold til leg eller TV-kigning, og en daybed kan hurtigt omskabes til en behagelig ekstra seng til overnattende gæster. Møblet er samtidig dekorativt og kan let indgå som et element i indretningen, der skaber mere liv og komfort, samtidig med at det indgår naturligt i hjemmet. Derfor bliver daybeds helt klar et møbel, som vi kommer til at se mere til fremover.

Herunder kan du se et par smukke eksempler på de mange indretningsmuligheder som daybeds byder på:

 

ferm living
Foto: Ferm living

Daybed_inspiration_Altomindretning.dk_4
Denne daybed med læderbetræk giver et blødt udtryk som skaber en fin balance til rummets minimalistiske look
Foto: Housedoctor

Daybed_inspiration_Altomindretning.dk_7
Få inspiration til flere lignende daybeds.

 

Daybed_inspiration_Altomindretning.dk_9
Denne nye daybed fra Ikea Sinnerlig kollektion står fint i de moderne hjem som en varm og enkel kontrast.
Foto: Ikea

bkk-daybed-dusty-green-p
En klassisk daybed i egetræ, der kan benyttes som en traditionel daybed eller hvor den ene halvdel består af en hynde og den anden side som sofabord. Se mere til KK daybed fra Klip Klap.
Foto: By Klip Klap

Skriv et svar