Pift din stue op med en farvet sofa

Trænger din stue til lidt mere liv? Der skal heldigvis ikke ret meget til for at få farve og liv i en stue, der er blevet lidt kedelig og trist. En nem måde at få mere kulør på rummet, uden at det virker voldsomt eller forstyrrende, er ved hjælp af en fin sofa i en smuk, iøjnefaldende farve. Her hos Altomindretning.dk elsker vi jo det cool, lidt tilbagelænede nordiske look, og derfor er det ikke her, du finder sofaer i vilde pangfarver. Men mindre kan også gøre det. Hvis du i forvejen har en neutral stil i stuen uden de store udskejelser, kan en rolig blå, grøn eller rød farve til sofaen skabe en rigtig flot kontrast, som lyser rummet op frem for at forstyrre øjet.

Skab gerne et samspil med enkelte andre dele af interiøret, for eksempel ved at placere et eller to billeder med samme farve i nærheden, eller ved på diskret vis at antyde et gennemgående farvetema ved hjælp af vaser og nips, gardiner eller tæpper i lignende nuancer. Det vil give stuen et afbalanceret udtryk, hvor roen opretholdes af et elegant farvespil. Hold dig til en eller to farver, ellers kan det hurtigt blive forstyrrende, men ellers kan du frit dekorere med dine yndlingsfarver for at give stuen nyt liv.


Her bliver sofaens smukke, mørkeblå farve understreget af maleriet ovenover, mens puderne mønster og de mørke vaser i anden del af stuen diskret skaber et gennemgående tema. Det hele føjer sig sammen til en smuk helhed, der går godt i spænd med det rå, mørke træ på gulvet og træpanelerne.


I denne stue er stilen langt mere afdæmpet, men stuen er stadig det farverige center, der samler fokus – dog akkompagneret af et par potteplanter, der også lyser op. Et fint eksempel på, hvordan en minimalistisk stil kan blive piftet op med ganske få virkemidler.


I denne stue giver sofaens sarte rosa farve et fint modspil til de blå og blågrønne farver på billederne, gardinet og pufferne foran vinduet.


Her er den grønne farve med til at understrege en forkærlighed for planter, og de små og store potteplanter skaber et saftigt samspil med illustrationerne på væggen. Midt i det hele står sofaen som et frodigt, grønt samlingspunkt for indretningen.

Foto kredit: 1.unknown / 2.  Susanna Vento, Foto: Riikka Kantinkoskider / 3.  Unknown/ 4. Erika Brechtel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *