Sådan kan du indrette dig med børn i stuen

Vi må nok erkende, at de fleste unge børn opholder sig mere i stuen hos de voksne, end inde på deres egne værelser. Det kan godt give nogle udfordringer i indretningen, da der med ungerne jo ofte kommer legetøj og små møbler ind i stuen. Det kan give frustrationer hos de voksne, når legetøjet hele tiden skal flyttes frem og tilbage fra værelset. Den løsning som mange ender ud med, er at opbevare nogle af børnenes ting inde i selve stuen. Der er mange måder at gøre det på, og I skal selvfølgelig finde en løsning som passer til jeres familieliv og indretning. Vi har samlet nogle inspirationsbilleder til jer, og giver nogle råd med på vejen.


Foto via

Det er en god idé samle alle børnetingene ét sted i stuen, både så det er overskueligt og let tilgængeligt for barnet, men også for at undgå at stuen kommer til med at se rodet ud og ligne et børneværelse. Skab gerne et lille univers til barnet omkring dets legetøj, fx ved hjælp af maling, her kan du naturligvis vælge hvilken som helst farve, der passer ind i din indretning.


Foto via

Her er et andet eksempel på, hvordan du kan markere og dedikere et lille hjørne i stuen, til barnets leg og legeting. Dette er en god løsning da den opfordrer til leg, og har flere forskellige funktioner. De fleste børn elsker huler, og idéen om at have et lille helle for sig selv, men uden at det er for langt væk, fra der hvor resten af familien opholder sig.


Foto via

Nogle børn bruger stuen eller spisestuen, til at sidde og tegne og lave lektier i. Det kan derfor være en god idé, at give barnet sin egen lille skrivebordsplads i stuen, hvor man kan opbevare ting til deres små krea projekter, samtidig med at man undgår at rode på spisebordet.

Foto via

Her er en anden legebordsløsning, til lidt mindre børn. Her ses hvordan du kan bruge den nederste hylde på en hyldevæg, til barnets leg og opbevaring af legesager. Børnestole i stuen er en god ting at have, da børn gerne vil have deres eget sted at sidde.


Foto via

Her har man skabt et område til barnet, med møbler som passer ind i stuens øvrige indretning. Du kan sagtens finde æstetiske og simple børnemøbler, som passer til indretningen, ligesom ses her. Det er også en god idé med åbne kasser, så legetøjet nemt kan ryddes op, og er let tilgængeligt for barnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *