Sådan kan du sammensætte et læsehjørne

Det er en kunst i sig selv, at sammensætte det helt perfekte lille læsehjørne i stuen. Sådan et læsehjørne, eller hyggehjørne, består gerne af en lænestol og en gulvlampe – men hvordan finder man den helt rigtige kombination? Det handler om at skabe spændende kontraster i materialerne, samtidig med at lampen og stolen, har en designmæssig fællesnævner, såsom formsproget. Vi vil nu vise dig 4 gode eksempler på en læsehjørne-kombination, bestående af en gulvlampe og en lænestol. Du kan trykke på cirklerne på billederne, hvis du vil finde frem til hvor de forskellige ting kan købes.


Her har vi et lækkert læsehjørne, som fremstår både ekslusivt og feminint. Stolens bløde former går igen i lampens runde pære, samtidig med at materialet messing, går igen både i lænestolens ben og lampefoden. Kontrasten består i materialerne, her har man kombineret hårde materialer såsom glas og messing, med det bløde og lækre velour.


Læsehjørnet her, har en lidt mere maskulin stil og et afslappet-vibe. Læder er en af de materialer der ældes bedst, og bliver kun mere lækkert af at få lidt patina. Der er dog ikke gået helt morfar i den bløde lænestol, de tynde og enkle stålben bringer nemlig en kontrast til det tunge sæde, som gør stolen let og moderne at se på. Det stringente moderne look fra stolbenene, går igen i den simple, sorte gulvlampe.


Her har vi et læsehjørne der emmer af klassisk design, dog kombineret med et lidt rodet og nonchalant look, på den fede måde. Flet og træ bringer en glød og varme til indretningen, som dog kan ende ud i en sommerhus-agtigt stil, hvis man går all-in. Stolens ben af poleret stål, bryder med det varme flet, og kombineret med en arkitektlampe af aluminium, får læsehjørnet en urban og moderne kant.


Her har vi endnu en klassisk lænestol af træ, hvor stilen er meget nordisk. Hvis man ønsker et læsehjørne der forbliver i den nordiske ende, så kan man gå efter at bruge lyse naturmaterialer og pastelfarver. Lænestolens stramme formsprog, står superflot til lampen af papir, da det giver et modspil til det solide træ, samtidig med at det komplimenterer det lette, nordiske look.

Vi håber at du har fundet inspiration til, hvordan du kan sammensætte dit helt eget læsehjørne.

De smukke plakater på det øverste billede, er af Pernille Folcarelli, og kan købes her

Kilder/source:

Forsidefoto: Pernille Folcarelli // Foto 1: Artilleriet // Foto 2: Fantastic Frank // Foto 3: Henrik Nero // Foto 4: Le Klint

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *