Skab hyggelige måltider med runde spiseborde

De runde spiseborde kan noget særligt. Den runde form skaber en helt særlig dynamik i rummet med sin bløde form, og når den bruges til måltider, giver den en intim hyggestemning, hvadenten I blot er to, der spiser en stille omgang morgen-, middag- eller aftensmad, eller bordet bliver brugt til middagsselskaber, hvor den cirkelrunde form gør, at man rigtigt kan komme hinanden ved under måltidet, hvor alle sidder tæt nok på hinanden til at kunne tage del i samtalerne hen over bordet. Det geniale ved runde spiseborde er, at det passer til både store og små rum – du skal blot vælge bord og tilhørende stole ud fra størrelse og materiale, der passer til din indretning af rummet. Måske skal du have et lille rundt bord til små måltider i køkkenet, eller et stort bord til spisestuen med plads til mange gæster? Runde borde og findes i så mange forskellige former og materialer, og passer til stort set alle typer spisebordsstole, så der er uendelig mange kombinationsmuligheder, som du kan benytte dig af.

Vi har samlet 5 ideer til, hvordan du kan indrette dig med et rundt spisebord, som kan give dig inspiration til at bruge det i hjemmet.

Indretning_rundt spisebord_altomindretning_9
Hvidt og minimalistisk. Dette fine spisebord har en god størrelse til køkkenet, hvor familien kan nyde en hyggelig og rolig middag. De træfarvede stole bryder diskret det hvide look ved deres bløde form.
Foto: Designen Wonen

Indretning_rundt spisebord_altomindretning_8
Stilfuldt spisestuebord, hvor det er de flotte grå stole, der løber med opmærksomheden.
Foto: Cococozy


Indretning_rundt spisebord_altomindretning_7Det elegante sæt spisestuemøbler skaber en smuk og underspillet kontrast til væggenes smarte, hvide look.

Indretning_rundt spisebord_altomindretning_3-001
Solidt træbord, der skaber en robust og urokkelig base med sin umalede træoverflade og kraftige bordben. Den hvide fletlampe og de lette, hvide stole afbalancerer det vældige bord, og resultatet er en flot dynamik i rummet.

Indretning_rundt spisebord_altomindretning_4
Hvid eller træfarvet er gode til borde, for det passer til alt. Så kan stolene udskiftes, hvis du trænger til at ændre udtrykket. Her er det et sæt flotte, karrygule stole, der skaber liv i rummet og kontrast til det neutrale bord, der til gengæld giver elegant modspil til det mørke stengulv.
Foto: Erik Jørgensen

14 Comments

 • Dejlig inspiration at hente fra siden. Tak.

  Billede nr. 4 fra toppen med et rundt – formentlig egetræsbord med 4 egetræsstole på hvidt plankegulv. Hvor er det bord fra?

  Mange hilsener
  Anita G.

 • Deilige bilder. Takk. Jeg hadde samme spørsmål om hvor bord og stoler på det hvite golvet på bilde fire kommer fra. Og bord på bilde 1, det massive bordet.
  Beste hilsener,
  Margret

  • Kære læsere,
   Der har været rigtig mange interesseret i det runde bord. Jeg har ledt efter et firma, som laver disse borde. Børge mogensen har lavet noget lignende, men ikke med skrå ben som dette. Jeg giver ikke op, tager på messer den næste måned frem og vil holde godt øje 😉
   Mvh. Betina

 • Jeg er ligeledes interesseret i oplysninger på bordet på billede 4.
  Hvor kan det købes og hvad er prisen?

 • Hej 🙂 har du fundet ud af hvor de forskellige borde er fra? Er særlig interesseret i at vide hvor bord 1 (altså det du har brugt som topfoto – det massive bord på det hvide gulv) og bordet på billede 3 (det med frugtlygten over) er fra??.
  Vh. Lisbehh

 • Where can I find the massive wooden bord shown with the white chairs ? Who designed it ?
  I can’t find the information on internet. Thanks a lot !

  • Hi Héléne

   Thanks for the comment.
   The massive wooden table is fantastic. We have done a lot of researh to find the table but unfortunately the table is not “factory produced” you have to find a cabinetmaker to produce the table.
   /Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *