Skab hyggelige måltider med runde spiseborde

Runde spiseborde kan noget helt særligt, både når det kommer til indretningen, og til den stemning de runde borde skaber. Bordets bløde form giver en helt speciel dynamik i indretningen, som bryder med de mange firekantede flader, der ofte kan opstå når vi indretter os. Den runde form giver en øget fornemmelse af luft i spisestuen eller køkkenet, så møblet bliver knapt så tungt og bastant at se på. Når det runde bord bruges til måltider, giver formen også en intim og hyggelig stemning. Den cirkelrunde form gør, at man kommer hinanden mere ved under måltidet, som især er godt når bordet bliver brugt til middagsselskaber. Her gør den runde form nemligt, at alle sidder tæt nok på hinanden, til at kunne tage del i samtalerne hen over bordet.

En anden genial ting ved runde spiseborde er, at de passer til både store og små rum – du skal blot vælge et bord og tilhørende stole, i en størrelse og materiale, der passer til din indretning af rummet. Måske skal du have et lille rundt bord til hurtige måltider i køkkenet? Eller et stort bord til spisestuen, med plads til mange gæster? Runde borde findes i mange forskellige størrelser og materialer, og passer til stort set alle typer spisebordsstole, så der er uendelig mange kombinationsmuligheder, som du kan benytte dig af.

Vi har samlet 6 idéer til, hvordan du kan indrette dig med et rundt spisebord.

Indretning_rundt spisebord_altomindretning_9
Her har man valgt at placere det runde spisebord inde i selve køkkenet, hvor der lige er plads til den lille families hverdagsmåltider. Det aflange rum byder ellers op til, at man placerer et firekantet bord ud fra væggen, men det er rigtig godt, at man ikke har valgt at gøre det her. Den runde form bryder nemlig med det kantede rum, og skaber et interessant spil i indretningen. De træfarvede stole bryder bordets diskrete hvide look, samtidig med at stolens bløde formsprog understreger den runde form. 

Indretning_rundt spisebord_altomindretning_8
Her er spisebordet placeret i nogle omgivelser, med mere luft omkring sig. Det smukke arrangement har fået en central del i rummet, som understreges med et gulvtæppe, flotte vaser på bordet og en smuk pendel. Der er særligt fokus på stolene ved bordet, som får lov til at komme til sin ret i den luftige opstilling.

Indretning_rundt spisebord_altomindretning_3-001
Her har man valgt et solidt træbord, der skaber en robust og urokkelig base, med sin umalede træoverflade og kraftige bordben. Spisebordet fremstår nærmest som en symbolik i rummet, som signalerer at her sætter vi samværet og nærheden i højsædet. Den hvide fletlampe og de lette, hvide stole, afbalancerer det vældige bord, og resultatet er en flot dynamik i rummet.

Indretning_rundt spisebord_altomindretning_4
Hvis det ikke er selve bordet der skal træde frem og være i centrum, kan du også vælge et hvidt spisebord, i et mere simpelt formsprog. Her får du så muligheden for at præge dit spisebordsarrangement, med de spisebordsstole du vælger. Du kan vælge nogle flotte, karrygule stole som disse, der skaber liv i rummet og kontrast til det neutrale bord. Du kan også vælge at blande en masse forskellige stole, for et meget personligt og anderledes udtryk. 


Hvis du ønsker dig et rundt spisebord, men ikke helt kan få plads til det, kan du sagtens vælge at kombinere spisebordet med skamler, i stedet for stole. Skamlerne kan du nemlig skubbe helt ind under bordet, så de ikke står i vejen når de ikke er i brug, på samme måde som en stol kan gøre. Vi er ret vilde med disse smukke borde fra House Doctor, som fås med både en lys og mørk træbordplade. Se nærmere på vores webshop.

Kilder/source: 
// Forsidefoto: House Doctor // Foto 1: Designen Wonen // Foto 2: Cococozy //  Foto 3: // Foto 4: Erik Jørgensen // Foto 5: House Doctor //

14 Comments

 • Dejlig inspiration at hente fra siden. Tak.

  Billede nr. 4 fra toppen med et rundt – formentlig egetræsbord med 4 egetræsstole på hvidt plankegulv. Hvor er det bord fra?

  Mange hilsener
  Anita G.

 • Deilige bilder. Takk. Jeg hadde samme spørsmål om hvor bord og stoler på det hvite golvet på bilde fire kommer fra. Og bord på bilde 1, det massive bordet.
  Beste hilsener,
  Margret

 • Vil du ikke også være sød at sende info omkring billede 4 til mig?? På forhånd tak

  • Kære læsere,
   Der har været rigtig mange interesseret i det runde bord. Jeg har ledt efter et firma, som laver disse borde. Børge mogensen har lavet noget lignende, men ikke med skrå ben som dette. Jeg giver ikke op, tager på messer den næste måned frem og vil holde godt øje 😉
   Mvh. Betina

 • Jeg er ligeledes interesseret i oplysninger på bordet på billede 4.
  Hvor kan det købes og hvad er prisen?

 • Hej 🙂 har du fundet ud af hvor de forskellige borde er fra? Er særlig interesseret i at vide hvor bord 1 (altså det du har brugt som topfoto – det massive bord på det hvide gulv) og bordet på billede 3 (det med frugtlygten over) er fra??.
  Vh. Lisbehh

 • Where can I find the massive wooden bord shown with the white chairs ? Who designed it ?
  I can’t find the information on internet. Thanks a lot !

  • Hi Héléne

   Thanks for the comment.
   The massive wooden table is fantastic. We have done a lot of researh to find the table but unfortunately the table is not “factory produced” you have to find a cabinetmaker to produce the table.
   /Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *