Skydedøren som smukt sceneskift hos Ibi Makienok

Skuespiller og TV-vært Ibi Makienok bor i en stilfuld gammel herskabslejlighed. Ibi elsker kunst og farver, men er knap så glad for døre. Da Ibi flyttede ind i lejligheden, fik hun derfor fjernet rigtig mange af dørene i den mere end 100 år gamle lejlighed. Det gav mere plads til billeder på væggene, men skabte et nyt problem. Der kom træk i  boligen, især i spisestuen, der ligger i forlængelse af entréen. Heraf opstod ideen om en skydedør, det perfekte kompromis mellem Ibis ønske om dørløse rum og en spisestue, der var rar at opholde sig i – uden træk.

Alt Om Indretning slog hovederne sammen med Ibi for at finde en løsning, hvor skydedøren blev et stykke kunst i sig selv frem for blot en praktisk foranstaltning. Resultatet blev en smuk, lydløs skydedør malet i samme farve som væggen, så døren næsten bliver usynlig. Det giver mulighed for at lukke af til spisestuen, så rummet fremstår som et helle i hverdagen med plads til fordybelse. Skydedøren giver en lidt teateragtig effekt med et sjovt kulisseskift mellem spisestue og entré. Hvor entréen skal have plads til fodboldtasker, sko og overtøj, kan man med skydedøren lukke af, så spisestuen kan fremstå som et fredeligt modstykke til den mere hektiske entré. Samtidig er det nemt at ændre dynamikken i rummet ved at åbne til entréen, når man har lyst og behov for hurtig gennemgang.

Døren er fremstillet som en celledør, og den er 128 cm i bredden, 306 cm i højden og 36 mm tyk. Døren er malet i RAL farven S5040-Y.
Skydedøren har ikke synligt beslag – i stedet er døren monteret på et beslag, der skjult bag dørpladen et stykke over dørkarmen. Derudover er der monteret små skjulte hjul forneden på dørens underkant, så den nemt kan skubbes til side eller trækkes for døråbningen.

Du kan læse mere om skydedørsbeslaget her.


Fordi skydedøren er høj og når næsten helt op til loftet, giver det effekten af en ekstra ”væg” i rummet, og samtidig er der plads til at pynte med kunst på væggen, uden at døren er i vejen.


Skydedøren giver en lidt teateragtig effekt med et sjovt kulisseskift mellem spisestue og entré.


Skydedøren blev et stykke kunst i sig selv frem for blot en praktisk foranstaltning


Der er ingen synlige beslag og selv fra siden er skydedøren enkelt og diskret.


Resultatet blev en smuk, lydløs skydedør malet i samme farve som væggen, så døren næsten bliver usynlig.


Skydedøren giver en lidt teateragtig effekt med et sjovt kulisseskift mellem spisestue og entré.


Hvor entréen skal have plads til fodboldtasker, sko og overtøj, kan man med skydedøren lukke af, så spisestuen kan fremstå som et fredeligt modstykke til den mere hektiske entré.

Foto credit: Simon Lau

Skriv et svar