Grønne oaser til altanen eller terrassen

Det er velkendt, at grønt er godt for øjet og har en beroligende effekt. Hvis du ikke har en have, er det næstbedste at omgive sig med planter på altanen, men også terrassen kan tage sig ekstra køn og livlig ud, hvis den er dekoreret med et par velplacerede potteplanter eller højbede. Med lidt fantasi kan du nemt omdanne altanen eller terrassen til en grøn oase, hvor du kan nyde de lune forårs- og sommerdage.

Først gælder det om at finde frem til den rigtige indretning af altanen eller terrassen. Det kan være lidt af en udfordring at finde tidssvarende planteinteriør og tilbehør, men med en god portion tålmodighed og et omhyggeligt udvalg af planter, der forener både det smukke og det funktionelle, kan du skabe fine løsninger til din foretrukne udeplads.

ideer til haven_inspiration_altomindretning_5
Hvis du gerne vil skabe fornemmelsen af en minihave på altanen eller terrassen, er et højbed en god løsning. Det er en simpel løsning, hvor du selv kan definere udtrykket alt efter om du vil dyrke gulerødder, duftende urter eller yndige blomster. Det smarte ved et højbed er, at den samtidig kan bruges som rumdeler eller til at afskærme et område. Selve blomsterkassen er lavet af fyrretræ, mens benene er af malet, galvaniseret stål. Fås både i hvid, sort eller farvet træ.

ideer til indretning af altan_terasse_altomindretning_9
På den lille hylde under selve kassen kan du opbevare praktisk redskaber som vandkande, gødning, potter eller en ekstra blomsterkasse til at pynte på altanen.

ideer til indretning af altan_terasse_altomindretning_1
En plantevæg er en elegant og praktisk løsning, hvis du gerne vil udnytte pladsen optimalt, inddele rummet og indrette dig med smukke planter på en finurlig og alternativ måde. Trådene er af galvaniseret stål, mens de små hylder til potteplanter er udført i massivt bøgetræ.

ideer til indretning af altan_terasse_altomindretning_3
Du behøver ikke mange kvadratmeter for at skabe dig en lille grøn oase. Det er en god idé at variere udtrykket med flere forskellige slags planter samt potter i mange forskellige former, farver og størrelser. Du kan variere indretningen af altanen, så det passer til dit temperament, uanset om du foretrækker en hyggelig minihave, hvor planterne dominerer og skaber en lidt vildtvoksende idyl…

ideer til indretning af altan_terasse_altomindretning_4
… eller du trives bedst med veldefinerede rammer, hvor alt har sin faste plads og naturen holdes i skak af rene linjer og klart afgrænsede områder.

15Kekkila_iso-350 16Kekkila_iso-350
Med et højbed kan du lave fine små bede på altanen eller andre steder, hvor du gerne vil udnytte den sparsomme plads.

ideer til indretning af altan_terasse_altomindretning_5
Et smukt åbent glasskab til indretning med blomster på altanen, terrassen eller udestuen.
Foto credit: Sköna Hem

FotorCreated
Lantliv Piedestal fra IKEA fungerer også godt til at skabe et grønt område indendørs med plads til ekstra potteplanter.

4 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *